spesifik
آزادی قید و بند
Hmm denemeli evdekilere...
Şekerleşmiş bal tüketim metodu ...
Şekerleşmiş bal tüketim metodu ...
evvelinde bal şekerlenir, şekerleşmeyen bal hakkında zan besleyebilirsiniz ...
rivayet o ki yüksek sıcaklıklara çıkartılıp akışkanlığı artırılıp süzülüyormuş cam gibi parlasın diye ...
bal 45 derecenin üstüne çıktığı anda özelliklerini kaybeden bir gıda ...
hasılı asla ısıtmayın ...
evdeki tüketim alışkanlığına bağlı olarak tereyağı yada kaymak alınır ...
3/2 bal 3/1 tereyağı yada kaymak karıştırılır...
güzelce karıştırılır ...
ortaya beyaz çokella kıvamında bir mamul çıkar ...
tek seferde ekmeğe sür ye ...
çocuklar sevecektir emin olun ...
mühim nokta ;
miktar küçük porsiyonlar halinde hazırlanmalı kaymakla yapılıyorsa ...
ve ev kaymağından yapıyorsak suyu iyice süzülmeli ....
bunları anca babannenizden öğrenirsiniz değerini bilin ...
girmediğin yer mutvaktı kaçak orayada girdin çıkma ebada gelsin yiyin için yatın
Sende torunları eğlendirip gel inşallah.
![]()
onda ne var bizim yapmadığımız maymunluk kalmadıBu usta mı :laugh:
Allah cc şifa versinRamazana ve bekarlığa özel girdim mutfağa ...
Hastayım tavuk suyu çorbası yapıyorum
Normal olağan şehriyeli tavuk şimdilik aklımdaki ...
Tabi düdüklü ile birbirimize girmezsek ...
Fena ötüyor , bana hep gerilim demek onun ötmesi ...
Hayırlısı ile patlatmadan pişseydi gerisi kolaydı![]()