Verda
Gales
- Katılım
- 9 Nis 2010
- Mesajlar
- 10,917
- Tepkime puanı
- 1,010
- Puanları
- 0
- 300g taze kadayıf
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 lt süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 125g tereyağı
- 1 paket vanilya
- ceviz
- çikolata sosu
- Antep fıstığı
- Kadayıflı Paşa Sarması tatlımıza ilk olarak kadayıfları kavurarak başlayalım.
- Bunun için en az 2-3 saat dondurucuda beklemiş olan kadayıfları elimize alarak ufalıyoruz.
- Çok minik parçalara ayrılmayabilir kavrulurken kendiliğinden de kırılıyorlar.
- Eğer taze kadayıf bulamıyorsanız marketlerde satılan fırınlanmış kadayıflardan da alarak kullanabilirsiniz. Bu durumda kadayıfları dondurmanıza gerek yok zaten fırınlanmış olduğu için kolayca kırılacaklardır.
- Kadayıfları derince bir tavaya alıp, üzerine tereyağı ve şekeri ekliyoruz. Kadayıflar istediğimiz rengi alana kadar orta ateşte sürekli karıştırarak kavuruyoruz.
- Kavrulan kadayıflar soğuduktan sonra fırın tepsisine yayarak üzerlerini güzelce düzeltiyoruz ve tavuk göğsünün yapımına geçiyoruz.
- İlk olarak unu uygun bir tavada hafif kavuruyoruz. Renginin çok dönmesini beklemeyin hafif kokusu çıksın yeterli (6-7 dakika). Kavurduktan sonra unu soğumaya bırakıyoruz.
- Uygun bir tencereye süt, soğuyan kavrulmuş un ve şekeri alarak muhallebimiz koyulaşıp göz göz oluncaya kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
- Ocaktan aldıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyerek 6-7 dakika mikser ile güzelce çırpıyoruz.
- Pişen tavuk göğsü muhallebinin ilk sıcağı çıktıktan sonra kadayıfların üzerine gezdiriyoruz.
- Bir kaşık ile tatlının üzerini düzeltip soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan tatlıyı buzdolabına kaldırarak 4-5 saat dinlendiriyoruz.
- Dinlenen tatlıyı fotoğraftaki gibi 12 dilim olacak şekilde kesiyoruz. Üzerlerine ceviz koyarak dilimleri dikkatlice rulo haline getiriyoruz.
- Kadayıflı paşa sarması tatlılarını Servis tabağına alarak dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz
http://www.nefisyemektarifleri.com/video/kadayifli-pasa-sarmasi-tarifi-videolu/