Limonlu Pamuk Kek

Verda

Gales
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
10,917
Tepkime puanı
1,010
Puanları
0
Limonlu Pamuk Kek Tarifi İçin Malzemeler


  • 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı yoğurt (oda sıcaklığında)
  • 1 dolu su bardağı toz şeker
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 adet limonun suyu yaklaşık yarım çay bardağı
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 /2 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilya
  • 1 /2 çay kaşığı tuz
Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

Limonlu Pamuk Kek Tarifi Yapılışı



  1. Öncelikle fırını 175 dereceye ayarlayıp, ısınması için açın.
  2. Kek kalıbınızın her yerini, katı yağ ile güzelce yağlayın ve unlayın. Unun fazlasını silkeleyin.
  3. Un, kabartma tozu, karbonat, vanilya ve tuzdan oluşan kuru malzemeleri harmanlayarak, elekten geçirin.
  4. Yumurtaları mikserin yüksek devri ile bir iki çevrim çırptıktan sonra, toz şekeri de ilave ederek 5-10 dakika arası beyazlaşana kadar iyice çırpın.
  5. Mikserin devrini biraz düşürerek sırasıyla; yoğurt, limon suyu, sıvı yağ ilavesini yapın ve karışana kadar çırpın.
  6. Hemen ardından kuru malzeme karışımı ve limon kabuğu ilavesini de yapın ve en düşük devirde sadece karışmasını sağlayacak kadar kısa bir süre çırpın.
  7. Hazır olan kek hamurunu, kalıba aktarın ve önceden ısıttığımız fırına verin ve kürdan testi temiz çıkana kadar kekimizi pişmeye alın.
  8. İlk 30 dakika fırın kapağını açmayın ve 30 dakikadan sonra kontrollü olun.
  9. Sos malzemelerini pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Mis kokulu, limonlu pamuk kekimiz soğuduktan sonra üzerine sosunu gezdirerek servise hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun.






limonlu-pamuk-kek-6.jpg



http://www.nefisyemektarifleri.com/limonlu-pamuk-kek-4148488/
 
Son düzenleme:
Üst