Verda
Gales
- Katılım
- 9 Nis 2010
- Mesajlar
- 10,917
- Tepkime puanı
- 1,010
- Puanları
- 0
Limonlu Pamuk Kek Tarifi İçin Malzemeler
Limonlu Pamuk Kek Tarifi Yapılışı
http://www.nefisyemektarifleri.com/limonlu-pamuk-kek-4148488/
- 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı yoğurt (oda sıcaklığında)
- 1 dolu su bardağı toz şeker
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
- 2 adet limon kabuğu rendesi
- 1 adet limonun suyu yaklaşık yarım çay bardağı
- 2.5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 /2 tatlı kaşığı karbonat
- 1 paket vanilya
- 1 /2 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
Limonlu Pamuk Kek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle fırını 175 dereceye ayarlayıp, ısınması için açın.
- Kek kalıbınızın her yerini, katı yağ ile güzelce yağlayın ve unlayın. Unun fazlasını silkeleyin.
- Un, kabartma tozu, karbonat, vanilya ve tuzdan oluşan kuru malzemeleri harmanlayarak, elekten geçirin.
- Yumurtaları mikserin yüksek devri ile bir iki çevrim çırptıktan sonra, toz şekeri de ilave ederek 5-10 dakika arası beyazlaşana kadar iyice çırpın.
- Mikserin devrini biraz düşürerek sırasıyla; yoğurt, limon suyu, sıvı yağ ilavesini yapın ve karışana kadar çırpın.
- Hemen ardından kuru malzeme karışımı ve limon kabuğu ilavesini de yapın ve en düşük devirde sadece karışmasını sağlayacak kadar kısa bir süre çırpın.
- Hazır olan kek hamurunu, kalıba aktarın ve önceden ısıttığımız fırına verin ve kürdan testi temiz çıkana kadar kekimizi pişmeye alın.
- İlk 30 dakika fırın kapağını açmayın ve 30 dakikadan sonra kontrollü olun.
- Sos malzemelerini pürüzsüz olana kadar karıştırın.
http://www.nefisyemektarifleri.com/limonlu-pamuk-kek-4148488/
Son düzenleme: