Mevlüt Uyanık Kitapları

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Mevlüt Uyanık

1962 Yılında Çorum-Sungurlu ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini burada tamamladı. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 1985 yılında mezun oldu. Bir yıl Vakıflar Genel Müdürlüğünde Arşiv uzmanı olarak görev yaptı. 1987 yılında A.Ü.Sosyal Bilimler Enstitüsünde araştırma görevliliğine başladı. Masterini "İslam Akaidinde Karşıt Fikir Kavramı - İbn Teymiye Örneği" teziyle tamamladı(1989). "Çağdaş İslam Düşüncesinde Bilginin İslamileştirilmesi Kavramı" isimli tez ile doktorasını tamamladı(1994) . 1995 yılından bu yana Çorum İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalı başkanlığı görevini yürütmektedir.


t400_6134000021505.jpg


1500 yıllık İslam geleneğini, sürekli oluşan bir fenomen olarak görmemiz, tarihsel sürecin her aşamasını değerli kılmaktadır. Sürekliliğimizi koruyabilmemiz ise bu aşamaların her birinin tetkiki sayesinde mümkün olacaktır. Tarihsel sürekliliği kırdığımız zaman "öteki" kavramların zihinlerimizi nasıl istila ettiğini ve görünüşler dünyasını nasıl gerçek"miş" gibi algılayıp, sözde sorunlarla uğraştığımızı görmekteyiz. Geleneğimizdeki siyasi ve itikadi bir tavrın içselleştirilmesine yönelik modern bir okuma olan bu eser, meşruiyyetini; "güneşin altında söylenmedik hiçbir şey kalmayacaktır" ve "her siyasi-dini sistem söylemini ve bunun sürekliliğini koruyacaktır" önermelerinden almaktadır. Bu kitap, yöneten ve yönetilen ilişkilerinde farklı (bir) İslami siyasal tavır geliştirmenin tarihsel köklerini Hasan el-Basri'de aramaktadır. Zira o, "tek başına bir ümmet" diye nitelendirilmektedir.
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
53235.jpg


Kur`an`ın Tarihsel Ve Evrensel Okunuşu
MEVLÜT UYANIK


Ülkemizde son yıllarda tartışılan konulardan birisi de şüphesiz tarihsellik ve evrensellik problemidir. İlahi hidayet kaynağı Kur´an´ın anlaşılmasında, tarihselliğin bir yöntem olarak kullanılıp kullanılmayacağını her iki görüşün müntesiblerinin kaleminden okuyacaksınız. Öyle umuyoruz ki, bu kitapla meselenin felsefi köklerini farkedecek ve dengeli bir yol arayışının izlerini sürebileceksiniz.
 
Üst