Saray Muhallebisi

Verda

Gales
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
10,917
Tepkime puanı
1,010
Puanları
0

  • 100 gr tereyağı
  • 1 litre süt
  • 4 kaşık tepeleme un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 adet yumurta sarısı



  1. Saray muhallebisi için sütü tencereye boşaltın, kısık ateşte ısıtın.
  2. Bu arada yumurta sarısıyla şekeri ayrı bir kapta karıştırın.
  3. Bu karışımı süte ilave edip şekerin erimesini sağlayın.
  4. Şeker eridikten hemen sonra ocağı kapatın. Çok ısınmamalı.
  5. Başka bir tencerede 100 gr margarini eritip üzerine unu ilave ederek kavurun.
  6. Sonra kavurduğumuz una sütü ilave edip muhallebi kıvamına gelinceye kadar ocakta devamlı karıştırın.
  7. Muhallebi kıvamına gelince ocağı kapatıp üzerine vanilyayı ilave ederek 5-10 dk devamlı karıştırarak muhallebiyi soğutun.
  8. Daha sonra bir borcam tepsiyi ıslatıp muhallebiyi dökün.
  9. Üzerine dövülmüş cevizi serpiştirip saray muhallebisini buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
  10. Hafif ve lezzetli olan bu saray muhallebisi tarifini sizlerinde beğeneceğini düşünüyorum.
  11. Özellikle sütlü tatlı severlerin vazgeçilmezi olacağı saray muhallebisi tarifini denemelerini tavsiye ediyorum.
  12. Pratik hazırlayabileceğiniz masrafsız lezzetli saray muhallebisi tarifini kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.


saray-muhallebisi-olcusu-kivami-tam.jpg



http://www.nefisyemektarifleri.com/video/saray-muhallebisi-olcusu-kivami-tam/
 
Üst