Semizotu Yemeği

cicek demeti

Sükut
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
11,683
Tepkime puanı
3,778
Puanları
0
yogurtlu-semizotu-yemegi-tarifi.jpeg



Malzemeler
1 bağ semizotu
1 orta boy kuru soğan
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates/biber salçası
2 olgun domates
1 yemek kaşığı bulgur/pirinç (tercihe göre)
Yapılışı
Semizotunu yıkayıp temizleyin, fazla küçültmeden doğrayın, bir kenarda bekletin.
Küçük bir tencereye zeytinyağını koyun, yemeklik doğradığınız soğanları pembeleştirin. Soğanlar pembeleşince salçayı ekleyip karıştırın.
Domatesleri küp küp doğrayın, tencereye ekleyin. Semizotlarını da ekleyin, tuzunu atın ve tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte pişmeye bırakın.
Semizotu suyunu salınca 1 kaşık kadar bulgur ya da pirinç ekleyin. Yemeğiniz kısık ateşte kendi suyuyla pişecektir. Ancak biraz daha sulu severseniz su ekleyebilirsiniz. Bulgur ya da pirinç yumuşadıktan sonra altını kapatın.

sibelinkahvesi​
 

Yitik Lale

“Men dakka dukka”
Katılım
3 May 2010
Mesajlar
3,282
Tepkime puanı
810
Puanları
0
Hmm en kısa zamanda deneyeceğim,Teşekkür ederim abla :)
 

cicek demeti

Sükut
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
11,683
Tepkime puanı
3,778
Puanları
0
Rica ederim canim benim ben cok seviyorum semizotunu.bu semizotunun sarimsakli yogurtlada kavurmasi ve salatasi cok guzel oluyor..ama ben belcikada hasretim :( bu semizotuna yok burda.Vatanima gelince yiyorum ancak..
 

ihvanacar

Üye
Katılım
15 Nis 2018
Mesajlar
80
Tepkime puanı
15
Puanları
0
Semizotu Nasıl Kullanılır?

Sofralarında mayhoş tatlardan hoşlananlar için semizotu olmazsa olmazdır. En çok salatada kullanılan bitki yalnız başına yoğurtla yapılabildiği gibi karışık, mevsim salatalarının içinde de lezzetli olmaktadır. Bunların yanında ıspanak gibi pişirilebilensemizotu, soğan ve salçayla kavrulup yoğurtla sunulabilmektedir.

Yalnız başına tadı oldukça güzel olan semizotunun ayrıca balık yanı meze olarak tüketildiği de bilinmektedir. Sofralarda iri iri temizlendikten hemen sonra limonla servis edildiğinde de besleyiciliği eşsizdir. Tüm bunların yanında yalnızca yıkayıp yemeniz durumunda dahi semizotundan tat almanız mümkündür.

Pratik olduğu kadar doyurucu bir lezzet olan semizotu salatası, yalnızca birkaç malzeme ile oldukça güzel bir öğün kazanmanızı sağlayacak. Semizotu salatası tarifimiz şu şekildedir;

Malzemeler;


  • 1 kg semizotu
  • 3 domates
  • Yarım tavuk göğsü
  • 1 salatalık
  • 1 limon
  • 1 biber
  • 1 tutam maydanoz
  • Dilediğiniz kadar tuz
  • 1 dal taze soğan


Semizotunu yıkayıp temizledikten sonra kalın olmayan dalları ve yaprakları alıp yalnızca birkaç kez doğramanız yeterli. Bu esnada tavuk göğsünü suya koyup haşlanmasını sağlamalısınız. Tavuk haşlanırken domatesi, biberi ve salatalığı küçük küçük doğramalısınız. Haşlanan tavuğu küp küp kesip karışımın içine yerleştirmelisiniz. Semizotu, domates, biber, salatalık ve yeşil soğanı tek bir kapta bir araya getirdikten sonra güzelce harmanlamalısınız. Üzerine bir miktar zeytinyağı, bir tutam tuz ve bir limon yeterli olacaktır.

Kaynak
 
Üst