Sultan Kebabı

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,115
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul

  • Yufka
  • Beşamel sos
  • K-aşar
iç malzemesi ;

  • 1 orta boy soğan
  • Tavuk göğsü
  • 1 adet patlıcan
  • Haşlanmış bezelye
  • Yağ
  • 1 adet patates
  • Tuz, karabiber, kekik, kimyon
Beşamel sosu için;

  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 125 gram margarin
  • Tuz, karabiber


Öncelikle patlıcanları küp şeklinde doğruyoruz ve bir kaba su ile tuzu koyup patlıcanları içine atıyoruz. 10 dk bekledikten sonra patlıcanları kızgın yağda kızartıyoruz. Daha sonra onları bir kaba alıyoruz. Patatesleri küp şeklinde doğrayıp kızartıyoruz. Daha sonra tavuk göğsünü küp şeklinde doğrayıp tavaya alıyoruz.Suyunu çekene kadar pişirip içine 3 kaşık yağ ilave edip küp şeklinde doğranmış soğanları ekliyoruz .Biraz ikisini kavurduktan sonra haşlanmış bezelyeleri ekliyoruz.Ardından kızarmış patates ve patlıcanları da ilave edip baharatlarını atıyoruz. Pişince ocaktan alıyoruz.
İç harcımızı hazır olduğuna göre şimdi yufkamızı 4 e bölüp her bir parçasını bir kasenin içine serip iç harcımızı içine koyup kapatıp elimizde ters çevirip yağlanmış fırın tepsisine koyuyoruz.Üzerine beşamel sosunu sürüp fırında yufka pembeleşinceye kadar pişiriyoruz (20 dk). Daha sonra çıkarıp üzerine ***** peyniri rendeleyip bir kez daha fırına atıyoruz (5 dk). çıkarıp servis edebilirsiniz. çoooook lezzetli oldu deneyini afiyet olsun).
Beşamel sosu da yağı eritip un ilave edip biraz ikisini kavurduktan sonra sütü yavaşça ilave ediyoruz. Daha sonra tuz ve karabiber ini ekliyoruz. Ocakta yaklaşık 10 dk da hazırlanır. Afiyet olsun. )))

sultan-kebabi1.jpg

sultan-kebabi2.jpg

sultan-kebabi3.jpg

sultan-kebabi4.jpg

sultan-kebabi5.jpg

sultan-kebabi6.jpg

sultan-kebabi7.jpg

sultan-kebabi8.jpg

sultan-kebabi9.jpg

sultan-kebabi10.jpg

sultan-kebabi11.jpg

sultan-kebabi12.jpg

sultan-kebabi13.jpg

sultan-kebabi14.jpg




 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
25,029
Tepkime puanı
1,506
Puanları
113
Peşamel sos normalde Osmanlı yada Türk mutfağında yok diye biliyorum.

Sonradan mutfağımıza girmiş.

Ama peşamel sosu çok seviyorum.

Bazı yemekleri tam tamamlıyor.

Selam ve dua ile...
 
Üst