spesifik
آزادی قید و بند
- Yufka
- Beşamel sos
- K-aşar
- 1 orta boy soğan
- Tavuk göğsü
- 1 adet patlıcan
- Haşlanmış bezelye
- Yağ
- 1 adet patates
- Tuz, karabiber, kekik, kimyon
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 125 gram margarin
- Tuz, karabiber
Öncelikle patlıcanları küp şeklinde doğruyoruz ve bir kaba su ile tuzu koyup patlıcanları içine atıyoruz. 10 dk bekledikten sonra patlıcanları kızgın yağda kızartıyoruz. Daha sonra onları bir kaba alıyoruz. Patatesleri küp şeklinde doğrayıp kızartıyoruz. Daha sonra tavuk göğsünü küp şeklinde doğrayıp tavaya alıyoruz.Suyunu çekene kadar pişirip içine 3 kaşık yağ ilave edip küp şeklinde doğranmış soğanları ekliyoruz .Biraz ikisini kavurduktan sonra haşlanmış bezelyeleri ekliyoruz.Ardından kızarmış patates ve patlıcanları da ilave edip baharatlarını atıyoruz. Pişince ocaktan alıyoruz.
İç harcımızı hazır olduğuna göre şimdi yufkamızı 4 e bölüp her bir parçasını bir kasenin içine serip iç harcımızı içine koyup kapatıp elimizde ters çevirip yağlanmış fırın tepsisine koyuyoruz.Üzerine beşamel sosunu sürüp fırında yufka pembeleşinceye kadar pişiriyoruz (20 dk). Daha sonra çıkarıp üzerine ***** peyniri rendeleyip bir kez daha fırına atıyoruz (5 dk). çıkarıp servis edebilirsiniz. çoooook lezzetli oldu deneyini afiyet olsun).
Beşamel sosu da yağı eritip un ilave edip biraz ikisini kavurduktan sonra sütü yavaşça ilave ediyoruz. Daha sonra tuz ve karabiber ini ekliyoruz. Ocakta yaklaşık 10 dk da hazırlanır. Afiyet olsun. )))