Yalnız İslam, başkası değil!

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,114
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
resized_11bb8-5682kapak.jpg


Günümüz dünyasında Müslümanlar, İslâmî olmayan düzenlerde yaşadıkları için, zaman içerisinde, İslâmî olmayan her şey insanoğluna normal gelmeye başladı.
Derin bir tefekkürle düşünmeliyiz, Müslümanların yönetim şekli İslâm mı olmalı? Yoksa diğer beşerî ideolojiler mi? Allah'ın kanunlarını mı tercih etmeliyiz? Yoksa beşerî sistemlerin kanunlarını mı?..
Gayr-i İslâmî sistemlerden razı olmak, kendi cellâdına âşık olmak gibi bir durumdur. Allah, şirki haram kılmışken, demokratik yönetimler şirkten beslenir. Bugün yeryüzünde ne kadar bozgunculuk/ talan/ soygun/ tecavüz/ hakların gasp edilmesi varsa, bunların hepsi beşerî sistemlerin ürünüdür. Beşerî sistemlerde zalimler güçlü, mazlumlar ise köle hükmündedir. Beşerî sistemlerin temelinde, haklının değil, güçlünün menfaati esastır.
İslam dünyası ağır imtihanlardan geçiyor
İslâm coğrafyası, ağır imtihanlardan geçmektedir. İslâm dünyasında yaşanan acı olayların sebebi, devlet yönetimlerinin tağutların elinde olmasından kaynaklamaktadır. Demokrasi, İslâm coğrafyasına kan, gözyaşı, katlîamdan başka bir şey getirmemiştir. Zaten Allah'ın razı olmadığı tağutî bir düzen, insanlara bundan başka ne verebilirdi ki?
Barışın adresi İslam'dır
Yeryüzünde huzur, barış, özgürlük, beşerî sistemlerde değil, Allah'ın kanunları ile gerçekleşir. Gerçek özgürlük, Allah'ın hükümlerine tabi olmaktır. Sahte özgürlük ise, beşerî sistemlere boyun büküp, itaat etmektir.

alıntı
 

Kaptan

Mecra Yazarı
Katılım
9 Ocak 2012
Mesajlar
15,445
Tepkime puanı
1,111
Puanları
0
Konum
Giresun
ahhh ah
konjonktur-el müslümanlar sunu bi anlayamadi gitti

Sirkle tevhidin, hakla batilin arasini kesin olarak ayirmayi ve batilin her turunden ilkesel anlamda ayrismayi
ne zaman ogrenecegiz merak ediyorum.
 

ömerusta

Kıdemli Üye
Katılım
16 Ocak 2012
Mesajlar
6,913
Tepkime puanı
239
Puanları
0
yukardaki sözün üstüne söz söylemem arkadaş anlıyanlar anladı
 

DostunDostu

Süper Moderatör
Yönetici
Katılım
30 Eyl 2013
Mesajlar
6,183
Tepkime puanı
473
Puanları
83
Büşra, ''..dir/..dür'' gibi takılarla biten dedüktif tarz cümlelerle yazılmış yazılara pabuç çıkarma artık yeter! Demokrasiden girmiş işi talan, soygun, tecavüze getirmiş, :)) oradan da ''bütün bunların sebebi beşerî sistemlerin eseridir'' deyip noktayı koymuş..

Arkadaşlar, lütfen artık sebep-sonuç bağlantılarını kurarak düşünmeyi öğrenelim. Bu yeti olmadığı sürece içinde ''İslam'' geçen her yazıya kapılıp koyun oluruz. Bu iyi bir şey değil. Bakın, bu Kemalist eğitim sistemi bizlere bir ideolojik kalıp aşıladı. Bu mikorbun tehlikeli tarafını bile yorumlayamıyoruz. Kemalizme kızıyor, ondan kurtulunca her şey düzeldi zannediyoruz. Oysa problem Kekmalizmin kendisi değil, tam tersine bu ideoloji ile birlikte beynimize giren düşünce kalıbıdır. Sosyolojik literatürde bu eğitim kalıbına ''endoktrinasyon'' deniyor. Siz, Mustafa Kemal'e sövüp saymakla kurtulmuş sayılmazsınız. Bu endoktrinasyon düşünce kalıbı beyne mıh gibi çakılmışken o kalıbın içine ne koyarsanız koyun aptallık bâkî kalacaktır. Çünkü bu kalıp, kitleleri aptallaştırmak için icad edilmiştir. Aptal olduktan sonra her önüne geçenin peşinden gidersin. Yazıyı düşünmez, yazının yazıldığı kalemin sahibine bakarsın. Onda şöhret ve romantizm, karizma ve ünvan ararsın. Çünkü Atatürk'e bu şekil ram edildin sen. Bundan kurtulamıyor, hep oraya birini koymaya çalışıyorsun.

Yazıda tenkit edilecek o kadar çok nokta var ki tek tek ele almayı lüzumsuz görüyorum. Yazının her yeri, ama her yeri tutarsız.. Adama sorarlar, İslam Devleti nedir? İşlevselliğini nasıl tarif ediyorsun? Sen bunu yaptınmıki de beşeri sistemlerin karşısına koyuyorsun? Beşeri sistem nedir? Tecavüz, soygun ve üçkağıtçılıkla beşeri devlet sistemi arasında nasıl bağlantı kuruyorsun? Demokrasiden ne anlıyorsun?

Enli boylu modern çağın İslam Devleti hâlâ tarif edilememiş bir ütopyadır. Niye? Çünkü bunu tarif edecek adam felsefe, bilhassa devlet felsefesi ve sosyoloji bilmesi gerekir. En azından bu! Bunu bilen İslam aydını var mıdır? Varsa da ya tarih bilgisi veya fıkıh, tefsir bilgisi zayıf kalıyor, sonunda duvara tosluyor. Bu işler ekip işidir. Tek bir kişiden beklenemez..

İslamın modern çağda yaşadığı krizin çözümü ortacağa dönüş değildir. Şimdi bu noktada kesin ''kimin ortaçağı?'' diye demogoji dürtüsü oluşacaktır. Evet, bal gibi de ortaçağ! Matbuat yoksa, asvalt yoksa, internet yoksa, mobil araç ve gereçler yoksa, uzay çağı ve atom fiziği yoksa Ortaçağ'dır.. Burada sarayların yaldızlı olması, çini süslemeli evlerde yatıp kalkıyor olman bu gerçeği değiştirmez.. Biz şu an MODERN ÇAĞ'dayız. Önce bunu bir kabul etmemiz gerekir.. Birçok hastalıklara aşıların bulunduğu ve organ nakillerinin yapıldığı bir çağda ''biz fii tarihinde beyin ameliyatı yapardık'' diye cümle kurmak zavallılıktır.. Marifet beyin ameliyatı yapmak değil, bu ameliyatı her mahallede açtığın hastanelerde yapabilmendir!!!!

Modern çağdayız! Bunu kabul ettik mi? Eğer bunu hâlâ kabul edemiyor, ve zamana uygun bir İslam Devleti tarifi çıkartamıyorsak güttüğümüz ütopyanın geleceği nokta şu alttaki videoda görülüyor!!!! Lütfen izle ve İslam Devletinin ne olduğunu bana tarif et! Eğer edemiyorsan o halde en azından yeni bir tarife ihtiyaç olduğunu kabul et. En azından bunu kabul etmekle bir noktadan yola çıkmaya başlamış olursun. Aksi taktirde kendini boş boş avutursun. Unutma, Allah ''aptalların üstüne pislik yağdırırız'' diyor!!!!!

 

DostunDostu

Süper Moderatör
Yönetici
Katılım
30 Eyl 2013
Mesajlar
6,183
Tepkime puanı
473
Puanları
83
@Büşra İslam Devletinde Ateistlerin konferans verme hakkı var mıdır? Kesin çoğu peşinen ''yoktur, olamaz'' diyecektir değil mi? Çünkü böyle bir hak, demokratik bir haktır ve asla huzur getirmez hemi! Hatta böyle haklar verilirse bu işin sonu talan, tecavüz ve soygunculukla biter değil mi? E ne alaka deme, alıntı yaptığın yazıda bağlantıyı kurmuşlar işte!

Eğer bu hak demokratik bir haksa ve dolayısıyla küfürse bundan böyle İmamı Âzam'ın Ateist bir filozofla halk önünde tartıştığını anlatmayalım!!!! Hani diyor ya ''ağaç devrildi, kayık oldu, nehri geçtim'' hah işte o tartışma! Eğer geçmişte nasıl bir yüksek medeniyet kurabildiğimizi merak ediyorsan işte bu nüanslara bakmasını öğren bi zahmet. O yüksek medeniyetin püf noktaları gene bugün demokrasi diye küfür saydığımız noktalardadır. Eğer bunu görmüyorsan şimdiden sorgulamalarına başla :) De ki biz bir halt ettik ama ne ettik? :D

İslam her yeniliğe ve bilime ve her çeşit sorgulamayı kamuoyu önünde tartışmaya açık bir dindir. İslamda demokrasi var mıdır? Bu soruyu ters sorgulamalar yaparsak cevabını alırız. Buyrun yapalım:

Adalet varsa İslam vardır mı?
İslam varsa adalet vardır mı?

Bence adalet varsa İslam vardır. Buna en güzel delil gene Hz. Peygamberin ilk hicretidir. Cafer-i Tayyar önderliğinde Habeşistan'a hicret eden ilk taifeye ne demiş peygamberimiz? Demiş ki ''Habeşistan'da ADİL bir hükümdar var. Oraya hicret edin!''.. Bakıyoruz Habeşistan'da ne görüyoruz? İslam mı? Hayır. Peki, ne? Adalet! Demek ki ''İslam varsa adalet vardır'' denklemi bizi yanılgıya götürür. Çünkü keramet İslamda değil, insandadır. İnsan bozuksa İslam ne yapsın?

Demokrasi küfürdür, demek bidon kafalılıktır.. Bırakın artık bu kahve muhabbetlerini!

Edit: Lafa bak ''Biz müslümanlar Allah'ın kanunlarını mı yoksa Beşerî sistemlerin kanunlarını mı tercih edeceğiz?''. Tam laf cambazlığı yahu! :D Çok merak ediyorum, bu yazının sahibi trafikte araba kullanırken Allah'ın kanunları gereği mi yoksa beşerî kanunlara uyarak mı kırmızıda duruyor? :Cool:
 

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,114
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
Rivayetler ne zaman dinin aslını taşır oldu ki ?
Sen söylediklerine sahiden inanıyor musun ?
Yahu büyüdüklerinde itiraz hakkımız bile olmasın diye yedi yaşında ki çocuğa 'demokrasi nedir' konusunu en başta işleyen bir sistemden bahsediyoruz. Demokrasi çığırtkanlığını yapıyorlar .Peygamber yedisinde namaza alıştırın on yaşında kılmazlarsa dövün demiş,bunu uygulamaya çalışan müslümanlar yok denecek kadar az. Ertelediklerimiz yüzünden başımıza gelmeyen bela kalmadı.Gençliğin hali ortada. Siret oku bir zahmet peygamberin medine de kurduğu devletin sürecini benden iyi biliyor olmalısın..

herkes daveti kabul etmedi, gayri müslimlere nasıl davranıldı.
çıkarılan anayasal hükümlerin bir kısmı tevhide aykırı bunu İslam'ın hangi sahasına koyuyorsun beni de aydınlat ,malum bidon kafalıyız ya...

ettiğin hakaretten dolayı eğer islam hakim olsa idi sana had uygulatırdım
demokrasi hakim olduğu için rahatça hakaret edebilirsin dostum...
 

Kaptan

Mecra Yazarı
Katılım
9 Ocak 2012
Mesajlar
15,445
Tepkime puanı
1,111
Puanları
0
Konum
Giresun
DostunDostu, su ust perdeden konusmayi ne zaman birakacaksin merak ediyorum.
Bir akilli sensin baska kimsenin kafasini calismiyor.

Islam devleti kurulmaz, kuruluyan birsey degil yani. Zaman ve sartlar musait oldugunda gelir,
sana bunu ogretmediler mi?

Senin gibi (biraz da senin uslubunla cevap verelim, empati kur) mankurtlarin,
demokrasi gibi küfür rejimlerini benimsemis Islam cahillerinin ve bilincsiz sozde müslümanlarin
baskin oldugu beldelerde Islami yonetimin olusmasi zaten mumkun degildir. Cunku gercek bir Islam
devletinin olusumasi ve ayakta durmasi ancak halkin tevhidi bir iman ve salih amel yonunden islah
olmasiyla mumkundur. Toplumun ortalama bir kaliteye seviyesine gelmesi gerekir yani.

Nedense birileri Islam devleti deyince sanki bir hayalmis, tarih sahnesinde yasanmis, yer almis bir sahne,
bir utopya gibi yanlis bir alginin icserine giriyorlar. SubhanAllah!

Veya iste Islam gelirse ozdurluklerimiz kisilir, keser, asar, bicer seklinde dusunuyorlar. Evet belki Islam
gelince dunya cennet olmayacaktir ama bi yerde kurulan Islam devleti diger halki müslüman olan ulkelerdeki
yonetimleri etkileyecek (tarihte oldugu gibi) basta Islam cografyasini sonra küresel bazda ümmeti istenen
ve arzulanan bir noktaya tasiyacaktir.

Gunumuzde, hadi senin deyisinle "modern cagda" Islam devleti hayal diyen veya demokrasi gibi küfür rejimleri
sura adiyla takiyyelendirip islamilestirmeye calisan sizler aslinda "Islam baska müslüman baska" gibi sacma sapan,
absürt birsey soylemis oluyorsunuz, farkinda veya degil.

Sizi gidi post-modern sozde islamcilar sizi...Soylenecek cok sey ama..iste amasi var.

Islam devleti Kuran ve nebevi uygulamalariyla pratige donusmus ve sahitlendirilmistir. Itirazi olan?

Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe!
 

adams77

Kanalizasyoncu
Katılım
14 Haz 2013
Mesajlar
25,874
Tepkime puanı
2,059
Puanları
113
Konum
Mars

Derin bir tefekkürle düşünmeliyiz, Müslümanların yönetim şekli İslâm mı olmalı? Yoksa diğer beşerî ideolojiler mi? Allah'ın kanunlarını mı tercih etmeliyiz? Yoksa beşerî sistemlerin kanunlarını mı?..


Ümmet islamdan o kadar uzakki
 

adams77

Kanalizasyoncu
Katılım
14 Haz 2013
Mesajlar
25,874
Tepkime puanı
2,059
Puanları
113
Konum
Mars
DostunDostu, su ust perdeden konusmayi ne zaman birakacaksin merak ediyorum.
Bir akilli sensin baska kimsenin kafasini calismiyor.

he oldu canım herkes senin frekansınada yayın yapsın istiyorsun. alıcın ile oyna başka frekanslara da açık ol
 

Kaptan

Mecra Yazarı
Katılım
9 Ocak 2012
Mesajlar
15,445
Tepkime puanı
1,111
Puanları
0
Konum
Giresun
bidon kafali ne diyon? kizmak yok
DostunDostu oyle diyor
 

Kaptan

Mecra Yazarı
Katılım
9 Ocak 2012
Mesajlar
15,445
Tepkime puanı
1,111
Puanları
0
Konum
Giresun
ya birak simdi benimle ugrasmayi
konuya dair soyleyeceklerin varsa buyur

her konuyu kisisellestirmek zorunda misin yahu
 

adams77

Kanalizasyoncu
Katılım
14 Haz 2013
Mesajlar
25,874
Tepkime puanı
2,059
Puanları
113
Konum
Mars
ya birak simdi benimle ugrasmayi
konuya dair soyleyeceklerin varsa buyur

her konuyu kisisellestirmek zorunda misin yahu

la niyazi seninle neden uğraşayım ben yazdıklarına yazıyorum bana senin kişiliğinden, gözünden , burnundan yahu aklın almıyorsa aldığı zaman gel.

söylediğin bir şey var "su ust perdeden konusmayi ne zaman birakacaksin merak ediyorum. Bir akilli sensin baska kimsenin kafasini calismiyor."

dostum azıcık yazdıklarından bir haber ol birşey kaybetmezsin sen böyle yazmaya devam ettiğin sürece seninle uğraşmak benim ne haddime

İslamın İ 'sini kavramamış yada kavramaya açık olmayan birine ne anlatılabilir ki? daha kendi yazdıklarındaki çelişkiyi göremiyorsun millete ahkam kesiyorsun azıcık efendi ol da
 
Üst