Yerel seçimlerde hangi Cemaat kime oy verecek?

KaRNeC_81

Üye
Katılım
22 Eki 2006
Mesajlar
48
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Konum
tabure
Web sitesi
kampanyamerkez.com
2019 belediye seçimlerinin artık iyice konuşulmaya başlandığı şu günlerde, etraflarında topladıkları büyük kalabalıklarla birlikte hareket eden dini cemaatlerin de kime oy verecekleri merak konusu oldu. Cemaatler kime oy verecek sorusunun önümüzdeki günlerde daha da yoğun bir biçimde konuşulacağını düşünüyoruz. İşte 31 Mart yerel seçimlerinde cemaatlerin tercih edecekleri siyasi partiler..

Genel olarak adaylara oy verilmesi beklense de son yıllarda Ak Parti'nin çok güçlü hale gelmesiyle, belediye başkan adayları da önemsizleşti. Toplumdaki kutuplaşma, adaylardan ziyade partilere yönelmeyi zorunlu kılıyor. Adayların açıklanmasının ardından bazı cemaatlerin oy rengini belli edeceği ve kamuoyuna bunu açıklayacağı düşünülüyor.

Said Nursi'yi 'üstat' kabul eden, eseri 'Risale-i Nur'ları okuyanlar ve "Nurcu" olarak nitelendirilen cemaat genel seçimlerde Ak Parti'yi destekledi. Yerel seçimlerde de bu cemaatin tercihinin Ak Parti olması bekleniyor.

Çarşamba Cemaati ya da diğer adıyla İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı da Ak Parti'yi destekleyecek. Haziran seçimlerinde basın açıklaması ile kime oy vereceklerini açıklayan cemaatin en önemli ismi de medyada Cübbeli Ahmet Hoca olarak da bilinen Ahmet Mahmut Ünlü.

Menzil Cemaati olarak ünlenmiş olan, Adıyaman'ın Menzil Köyü'nden çıkmasına rağmen ülkenin bir çok noktasında faaliyet gösteren, özellikle Sağlık Bakanlığı içinde çok fazla elemanı olduğu yönünde eleştirilen cemaatin de Ak Parti'yi destekleyeceği biliniyor. Bu cemaat içinde küçük grpların MHP'ye de destek verdiği iddia edilmişti. Bu cemaatin başında bulunan Abdulbaki Erol medyaya çok çıkmasa da, müritleri tarafından adeta ülkenin tek kurtarıcı dini otoritesi olarak görülüyor.

Süleymancılar Cemaati haziran seçimelerinde açık açık olmasa da İYİ Parti'yi desteklemişti. Bu seçimde parti desteklemek yerine, bulundukları il ya da ilçelerdeki adayların kendilerine yakın ya da uzak olmasına göre durum belirleyecekleri ifade ediliyor.

İskenderpaşa Cemaati Turgut Özal ve Necmettin Erbakan'ın da yakınında olan bir cemaat. Şimdi de Ak Parti ile yakın ilişkisi olduğu bilinse de MHP ve Saadet Partisi'nin önemli isimlerinin de İskenderpaşa Cemaati ile yakınlığı olduğu biliniyor. Yerel seçimlerde bir partiye destek vermek yerine bulundukları il ya da ilçelerdeki adayların durumuna göre Ak Parti, MHP ya da Saadet Partisi adaylarına destek verebilecekleri yönünde duyumlar gelmektedir.

Kaynak: seçim anketi
 

ilke

Paylaşımcı
Katılım
6 Kas 2017
Mesajlar
875
Tepkime puanı
188
Puanları
0
Said Nursi'yi 'üstat' kabul eden, eseri 'Risale-i Nur'ları okuyanlar ve "Nurcu" olarak nitelendirilen cemaat genel seçimlerde Ak Parti'yi destekledi. Yerel seçimlerde de bu cemaatin tercihinin Ak Parti olması bekleniyor.


Kaynak: seçim anketi

Said-i Nursi'yi Üstad kabul eden ve nurcualr üzerinde çok etkin bir konumda bulunan "YENİ ASYA" cılar gurubu ömürleri boyunca müslüman siyasi bir partiye destek vermemiş olup, elan dahi AKP'NİN EN BÜYÜK MUHALİFLERİ KONUMUNDADIRLAR !
Nurcuların tercihinin AKP olacağı haberi büyük bir uydurma ve yalandır !
 
Üst