Yerli Savunma Sanayi

KAFKAS

Kıdemli Üye
Katılım
3 Nis 2014
Mesajlar
6,395
Tepkime puanı
445
Puanları
83
Konum
İstanbul
Taşınabilir Erken İhbar Radar Sistemlerinin (TEİRS) tasarımı tamamlandı. TEİRS platformlarımızda AB Mikronano tarafından üretilen yerli kritik alt sistemler kullanılacak.
Dru7ykhX4AA97TG.jpg
 

KAFKAS

Kıdemli Üye
Katılım
3 Nis 2014
Mesajlar
6,395
Tepkime puanı
445
Puanları
83
Konum
İstanbul
D4dLGfRX4AABz8d.jpg



Hava SOJ projesinde kullanilacak 2 adet Bombardier Global 6000 is jeti Turkiye’ye geldi.

D1r_jbrWwAATwzN.jpg
 

KAFKAS

Kıdemli Üye
Katılım
3 Nis 2014
Mesajlar
6,395
Tepkime puanı
445
Puanları
83
Konum
İstanbul
Akıncı İHA için geri sayım başladı

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, 2.5 yıldır üzerinde çalışılan Akıncı İHA’nın bir kaç aya ilk uçuşunu gerçekleştireceğini söyledi. Bayraktar “Türkiye artık gelişmiş ülkelere de İHA ihracatı yapar hale geldi” dedi.



“Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğünün envanterinde Bayraktar TB2’lerden 80 adet var ve şu anda da 12 adet yurt dışında görev yapıyor” dedi.


DÜNYAYA SATIYORUZ

Bayraktar “Türkiye sadece kendinden geri ülkelere değil, bu alanda artık kendinden çok daha gelişmiş ülkelere İHA ihracatı yapar hale geldi. Bu tekstil ürünü veya tarım ürünü değil, Türkiye’nin yaptığı yüksek teknolojili bir iş. Kendi askerinin kullandığı, kendi mühendisinin geliştirdiği ve kendi markası olan bir iş. Diğer taraftan Akıncı gün sayıyor. Biz yaklaşık 2-2.5 senedir buna çalışıyoruz. Türkiye artık bu akıllı mühimmatları da tümüyle yapar hale geldi. Akıncı da bir kaç aya ilk uçuşunu gerçekleştirecek” diye konuştu.


HERON’LARA VEDA

Akıncı İnsansız Hava Aracı’nı (İHA) dünyada sadece 3 ülkenin yapabildiğini ve bunun 5.5 tonluk bir uçak olduğunu aktaran Bayraktar, “Bu noktaya kadar gelebildik. Bütün bunlar neyin sonucunda oluyor? Daha önceden 2008’ler 2009’larda tümüyle dışarıdan aldığımız insansız hava aracının ismi ‘Heron’du. İsmi Heron’du, kimse İHA demiyordu. Heron İsrail’in insansız hava aracının ismi. Allah’a şükür bugün bu değişti. Peki biz nasıl yola çıktık? ‘Ne yaparsak yapalım muhakkak milli olacak’ dedik. Çünkü milli olmazsa bağımsız olmanız mümkün değil. Bunun yanına bir şey daha koyduk, özgün olsun dedik” şeklinde konuştu.

YERLİLİK YÜZDE 65

Bayraktar, geçmişte İHA’ların İsrail’den alındığını fakat Türkiye’nin bugün bu alanda en gelişmiş teknolojiye sahip dünyanın sayılı ülkesi haline geldiğini dile getirdi. T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, savunma sanayisinde yerlilik oranının yüzde 15’lerden yüzde 65’lere geldiğini dile getirerek, Türkiye’nin bu alanda iyi bir konuma ulaştığını kaydetti. KOSGEB Başkanı Cevahir Uzkurt ile TRT Genel Müdürü İbrahim Eren’in de katıldığı törende toplam 9 ayrı kategoride ödül dağıtıldı. Bu yıl ödül programında verilecek toplam ödül miktarı 100 bin lira olarak belirlendi.

Türkiye son 15 yılda çok ciddi mesafe aldı

GİV Başkanı Mehmet Koç ise girişimcilik ödüllerinin topluma ve gençlere ilham kaynağı olduğunu söyledi. Türkiye’nin etki alanı, tarihi, nüfusu, coğrafi yapısı ve ekonomisiyle çok büyük bir ülke olduğunu vurgulayan Koç, şunları söyledi: “Türkiye özellikle son 15 yılda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde çok ciddi bir mesafe aldı. Allah’ın izniyle bu mesafeyi de almaya devam edecek. Biz çalışmaya ve üretmeye devam ettiğimiz sürece Türkiye’ye kim hangi tuzağı kurarsa kursun Allah’ın izniyle başarılı olamayacağını düşünüyoruz. Büyük bir potansiyelimiz var ülke olarak, büyük bir nüfusumuz var. Bu nüfusu en çok ateşleyecek, harekete geçirecek, bu nüfusu dünyada bir rekabet unsuru olarak değerlendirecek olanlar da girişimcilerimiz ve girişimci adaylarımızdır.”

Füze ve mühimmat ile donatılacak

Baykar tarafından geliştirelen Akıncı İHA, 40.000 fitte 24 saat havada kalış süresi sırasında, 4.5 ton ağırlığında, 900 kg faydalı yük, 450 kg dahili faydalı yük taşıyabilecek. Kanat açıklığı 20 metre olan Akıncı’nın MAM-L, MAM-C, Cirit, L-UMTAS, Bozok, MK-81, MK-82, MK-83, Kanatlı Güdüm Kiti (KGK)-MK-82, Gökdoğan, Bozdoğan, SOM-A gibi mühimmat, füze ve bombayla donatılabileceği aktarıldı.



Haber 7
 

KAFKAS

Kıdemli Üye
Katılım
3 Nis 2014
Mesajlar
6,395
Tepkime puanı
445
Puanları
83
Konum
İstanbul
Havelsan'ın Milli teknolojileri NATO'nun testlerini başarıyla gerçekleştirdi.

SLhLU143
 

KAFKAS

Kıdemli Üye
Katılım
3 Nis 2014
Mesajlar
6,395
Tepkime puanı
445
Puanları
83
Konum
İstanbul
HÜRJET Projesi'nde "Ön Tasarım Gözden Geçirme" aşaması başarıyla tamamlandı. Hürjet'in, 2020 yazında kritik tasarımının tamamlanması, 2022 yazında ilk uçuşa hazır hale getirilmesi hedefleniyor.
EAEd5HiWkAAX0dn.jpg
 

KAFKAS

Kıdemli Üye
Katılım
3 Nis 2014
Mesajlar
6,395
Tepkime puanı
445
Puanları
83
Konum
İstanbul
Alınan son kararlar sonucunda F-35 Programında Türkiye'nin yerini hatırlayalım.

D_vtGZ6WwAA9jqm.jpg
 

KAFKAS

Kıdemli Üye
Katılım
3 Nis 2014
Mesajlar
6,395
Tepkime puanı
445
Puanları
83
Konum
İstanbul
Bayraktar TB2, Kuveyt'te katıldığı demo uçuşunda 27 saat 3 dakika uçarak kendine ait en uzun süre uçan milli hava aracı olma rekorunu kırdı.

D_xpBoKWkAEEjHa.jpg
 

KAFKAS

Kıdemli Üye
Katılım
3 Nis 2014
Mesajlar
6,395
Tepkime puanı
445
Puanları
83
Konum
İstanbul
BMC'nin ürettiği çok amaçlı zırhlı araç Vuran, ilk kez TSK envanterine girdi.

D-t8aL3XoAAR0Vb.png
 

KAFKAS

Kıdemli Üye
Katılım
3 Nis 2014
Mesajlar
6,395
Tepkime puanı
445
Puanları
83
Konum
İstanbul
Türkiye'de savunma sanayiinde artan "yerlilik" ve bunun terörle mücadeleye etkisi.

D84ai0fWkAIfWoU.jpg
 

Hakperest

Kıdemli Üye
Katılım
13 May 2013
Mesajlar
10,135
Tepkime puanı
3,183
Puanları
113
Konum
:::::YerKüre:::::
Akıllı mühimmat "Atom" göreve hazır!

Hava tehditlerine karşı namlulu silah sistemlerinin etkinlik düzeylerinin artırılması amacıyla ASELSAN tarafından geliştirilen "35 mm Parçacıklı Mühimmat"ın kabul süreci başarıyla tamamlandı.

2019-07-28 14:53:00
Akıllı mühimmat






  • bipfavicon.png





-




ASELSAN'ın hava tehditlerine karşı namlulu silah sistemlerinin etkinlik düzeylerinin artırılması amacıyla geliştirdiği 35 mm Parçacıklı Mühimmat (Atom) göreve başlıyor.

Alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile 27 Aralık 2017'de imzalanan 35 mm Hava Savunma Sistem Modernizasyonu ve Parçacıklı Mühimmat Tedariki Sözleşmesi kapsamında, ilk teslimat kalemi olan 35 mm Parçacıklı Mühimmat (Atom) kabulü, Milli Savunma Bakanlığı Karapınar Atış Test ve Değerlendirme Grup Komutanlığı Atış Poligonu'nda icra edilen testlerle tamamlandı.


Proje için ASELSAN Macunköy yerleşkesinde tapa otomatize üretim hattı kuruldu.

Hava tehdit unsurunun yüksek kinetik enerjiye ve penetrasyon yeteneğine sahip parçacıklardan oluşan bir bulut içerisinde bırakılmasına dayalı söz konusu mühimmat konsepti; klasik mühimmat tipleri ile etkinlik sağlanamayan birçok hava tehdidine karşı maliyet-etkin hava savunma çözümü sağlıyor.


ASELSAN tarafından geliştirilen dip tapalı bir akıllı mühimmat olan Atom, parçacıklı mühimmat ile birlikte kullanıldığında namlulu silahların etkinliği önemli ölçüde artarak küçük ve hızlı hedeflere karşı etkinlik sağlıyor. Atom, hassas zaman sayma ve ölçülen mühimmat çıkış hızına göre düzeltmeli zaman programlama yetenekleri sayesinde yüksek vuruş hassasiyeti yakalıyor.

1564314210-e5c2ed.jpg


Farklı görevler için farklı Atom
Geliştirilmiş parçacık saçılımına sahip Atom, 4 kilometre etkili menzille, elektromanyetik karıştırmaya karşı dayanıklı görev yapıyor.


Atom 35 mm Hava Savunma; havadan karaya füzeler, seyir füzeleri, insansız hava aracı (İHA), savaş uçakları, helikopterler, çeşitli kara hedeflerine karşı etkinlik gösteriyor.

Atom 35 mm ZMA; ana muharebe tankları, zırhlı muharebe araçları, hafif zırhlı/zırhsız araçlar, piyade birlikleri, bina, korunak ve benzeri sabit hedefler, sütre gerisinden taarruz eden birlikler ve İHA'ları etkisiz hale getiriyor.

Atom 35 mm C-RAM; havan mühimmatları, roketler ve İHA'lara karşı kullanılıyor.

1564314230-2b8de0.jpg


"Füze avcısı" ve Korkut'a güç katacak
Türkiye'nin katmanlı hava savunma sistemi hedefi için önemli bir kilometre taşı olan 35 milimetre Hava Savunma Sistemleri Modernizasyonu ve Parçacıklı Mühimmat Tedariki Projesi Sözleşmesi kapsamında, havadan karaya füzelere karşı etkinliğini kanıtlayan ve "Füze Avcısı" unvanını kazanan hava savunma top sistemlerinin seri üretimi gerçekleştiriliyor. Üretilecek sistemler Kara ve Hava Kuvvetleri komutanlıklarına teslim edilecek.

Seri üretimi devam eden Kundağı Motorlu Namlulu Alçak İrtifa Hava Savunma Silah Sistemi'nde (Korkut) de parçacıklı mühimmatlar kullanılabiliyor.
Kaynak yeni akit


İşgale karşı s 400 değerinde bence
Çok sevdim bunu
 
Üst