Yordam dergisi

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
27280.jpg


METİN'İN ÖLMEDİ!



27289.jpg

Edip Yüksel Metin Yüksel'i anlattı!
Yordam’ın yeni sayısında, Şehid Metin Yüksel’in son günleri, ağabeyi Edip Yüksel’in kaleminden ayrıntılı bir şekilde anlatılıyor.



Yordam dergisinin yeni yayımlanan temmuz-ağustos sayısında Şehid Metin Yüksel’in son günleri, ağabeyi Edip Yüksel’in kaleminden ayrıntılı bir şekilde anlatılmış.
“Molla Sadreddin’in mahdumuydun
Doğunun ezilen çocuğuydun
Ey mücahit Metin Yüksel
Bizlerin önderi siz şehitler…”
Bu ezgiyi dinleye dinleye büyüyüp de her Metin Yüksel adı geçtiğinde içi burkulmayanımız var mıdır? Türkiye’de sağ yaklaşım ile İslami yaklaşımın karşı karşıya geldiği nadir durumların en yakıcı olanıydı Metin Yüksel cinayeti. 1979’da cuma namazını eda ettiği Fatih Camii’nden çıkarken avluda sağcı bir çete tarafından vurulan Metin Yüksel, hiç unutulmadı. Silahsız, habersiz yürüyen Metin Yüksel’in, hayatının baharında vurulduğu yer, arkadaşlarınca her zaman kırmızıya boyandı, yanına Metin’den kalan şu sözler yazıldı:
Hayat iman ve cihaddır!”
“Hayat iman ve cihad
Alnımızın yazısı
Gözlerinde bir hırsı
Kamçılayan bir arzu
Sana ulaşan çağrı
Ey şehid, ey şehid…”
Sayısız yazıya, birçok ezgiye, şiire konu oldu Metin’in şahadeti. O, sağdan belirgin bir şekilde ayrışan İslami kuşağın efsanevi gençlik lideri, Fatih Akıncılarının öncüsüydü. Onu öldürenler kabirlerine kadar kendilerini izleyecek bir vebali yüklendiler. Bu vebal mahşer günü onların yakasına sımsıkı yapışacak olan bir vebaldir.
Yordam’ın yeni yayımlanan 10. sayısında (temmuz-ağustos 2011) yer alan yazısında Edip Yüksel, kendisinden birkaç yaş küçük olan kardeşi Metin’in örgütçülüğünü, cesaretini dile getiriyor, kardeşine duyduğu hayranlığı anılarla örnekliyor. Yazıda İran İnkılâbı öncesinde ve sonrasında Türkiye Müslümanlarının durumu, Şûra, Tevhid ve Hicret dergileri, bunların yazı kadrosunda bulunmuş olan Müslüman yazarlar; Yılmaz Yalçıner, Ömer Yorulmaz, Selahattin Eş, Hüsnü Aktaş ve Ali Bulaç gibi kalemlerden söz ediliyor. Edip Yüksel’in İngilizce yayımlanacak hayat hikâyesinden bir kesit olan yazıyı Türkçeye, dünyabizim yazarlarından Erdal Kurgan çevirdi. Şehid Metin Yüksel’in son günlerini anlatan yazının cinayet sonrası yankıları anlatan ikinci kısmı, Yordam’ın sonraki sayısında yayımlanacak.

Ömer Faruk Kaptan Metin Yüksel’i rahmetle andı
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
"Ve sonunda sen kazanırsın"


yordam.jpg



Yordam capcanlı bir sayıyla, kapağına Gandi’yi taşıyarak okuyucularının huzuruna çıktı.



Yordam dergisi 14. sayısında, kapağına Gandi’yi taşıyarak okuyucularının huzuruna çıktı. Mütevazı olma özelliğini sarı sayfalarıyla devam ettiren derginin girişinde yer alan ‘Takdim Tefrikaları’ bölümünde Görkem Evci, Esra Aydın, Gürkan Gergin, Emre Fidan, Enes Malikoğlu, Ömer Faruk Kaptan, İbrahim Halil Altan ve Osman Çakar’ın, edebiyattan siyasete kadar uzanan birçok farklı konuda değerlendirmeleri yer alıyor.
Cahit Zarifoğlu’nun ‘Sultan’ ve Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun ‘Üç dil’ isimli şiirlerinin Kürtçe, ‘Los Neochilenos’ şiirinin Türkçe çevirileriyle dikkat çeken sayının şiir bölümünde Selami Ay, Baran Çaçan, Mehmet Ali Meriç, Muhammet Sevim, Celal Sonkaya ve Bekir Türker’in şiirleri bulunuyor. Mehmet Sait Çakar’ın Selçuk Orhan ile gerçekleştirdiği ilgi çekici söyleşinin bulunduğu sayıda Emre Fidan, Sami Keskin, Mustafa Orman, Hatice Demir ve Ferdi Amca’dan hikâyelere yer verilmiş. Son olarak bu sayıda bir de Osman Akyol, Rüştü Hacıoğlu ve Samet Akten’in sinemaya dair yazıları bulunuyor.
Derginin gelecek sayısında tasarımdan içeriğe birçok değişikliğin olacağı haberini de iletiyoruz.
Yordam’a İstanbul’da Mephisto, Ağaç, İnkılâp, Üsküdar İskele Büfe, Kadıköy İskele Büfe, Paşa Kitabevi ve BİSAV; Ankara’da Bileşik Kitapevi, Kurtuba Kitap&Kahve, İhtiyar Kitabevi, Kadim Kitapevi, Fatih Kitapevi; Diyarbakır’da Ensar Kitapevi, Avesta Yayınları Kitapevi, Nûbihar Yayınları Kitapevi ve Kafka Kitapevi, Maraş'ta Şelale Büfe ve Çağdaş Kitabevi aracılığıyla ulaşabilirsiniz.
İletişim için:
Facebook adresi: https://www.facebook.com/groups/53489352976/
Twitter adresi: https://twitter.com/YordamDergisi
Grup mail adresi: [email protected]


Onur Pınargil haber verdi
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Dünyaya taş atmayı biz öğrettik!

kapak-sonn.JPG



Yordam dergisi, Ortadoğu direnişçileri olan iki Leyla’ya atfen “Leylaları Leyla yapan mecnunca aşklarıdır” sloganı ile çıktı.

Yordam dergisi, 15. sayısında kapağına Ortadoğu direnişçileri olan iki Leyla’yı (Leyla Halid&Leyla Kasım) “Leylaları Leyla yapan mecnunca aşklarıdır” sloganı ile taşıyarak okuyucuların huzuruna çıktı. Değişen tasarımıyla dikkat çeken derginin kapağında sunulan Leyla Halid’e ait “Dünyaya taş atmayı biz öğrettik” sloganı ile yeni logosunda yer alan sapan arasındaki uyum dikkatlerden kaçmadı. Dergi yaz dönemini kapsaması hasebiyle sayfa sayısını 40’a çıkardı.
Sarı sayfalarıyla mütevazı olma özelliğini bu sayıda da devam ettiren dergide, Arzu Babür'ün "Vicdani ret, insani ve İslami bir haktır." yazısı, Samet Akten'in Sosyal Değişim Derneği başkanı Cengiz Alğan'la yaptığı nefret suçlarına dair söyleşisi ve İbrahim Halil Altan'ın Kutlu Doğum etkinliklerindeki devletçi tutumu yansıtan "kardeşlik" söylemi eleştirisi öne çıktı.
Dergide dikkatleri cezbeden bir diğer yenilik “Bir Fotoğrafın Hikâyesi” isimli bir bölüm oldu. Bu bölümde bir fotoğraftan yola çıkılarak yazılan hikâyelere yer verilecek. Bölümde yer almak için fotoğrafla birlikte hikâyesini yollamak yeterli olacak. Bu sayıda ilk defa denenen“Bir Fotoğrafın Hikâyesi” isimli bölümde Görkem Evci’nin “Ziyaret” isimli hikâyesi yer aldı.
Dergide şiir, öykü, deneme ve makaleleriyle yer alan diğer isimler:
Osman Akyol, Ferdi Amca, Selami Ay, Esra Aydın, Kadir Bal, Sadi Coşkun, Baran Çaçan, Yavuz Delal, Hatice Demir, Nûhat Deştî, Görkem Evci, Adnan Karakaş, Tolga Karakoç, Bilal Kılınçarslan, Adirana Kutova, Enes Malikoğlu, Onur Pınargil, Habil Sağlam, Muhammed Şafî, Azîz Tekin, Bekir Türker, Mine Uz ve Ahmed Said Ünal oldu.
Yordam’a İstanbul'da Ağaç Kitabevi, İnkılap Kitabevi, BİSAV, Üsküdar İskele Büfe, Kocamustafapaşa Paşa Kitabevi ve Taksim Mephisto’dan ulaşabilirsiniz.
Derginin dağıtımına devam edilen noktalar: Ankara’da Bileşik Kitapevi, Kurtuba Kitap&Kahve, İhtiyar Kitabevi, Kadim Kitapevi, Fatih Kitapevi; Maraş'ta Şelale Büfe, Çağdaş Kitabevi; İzmir’de Arma Kitap&Kafe(Alsancak Kordon) ve Yakın Kitabevi'nde (Kıbrıs Şehitler Caddesi)
Dağıtımı devam etmekte olan derginin diğer satış noktalarını öğrenmek için:
https://www.facebook.com/YordamDergisi
https://twitter.com/yordamdergisi
http://yordamdergisi.blogspot.com/
adreslerini takip etmek gerekiyor.
Yordam Dergisi'nin fiyatı 2TL'dir.

Onur Pınargil bildirdi
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Yordam’ın on altıncı sayısı çıktı


yordam-16-kapak-1.jpg



Yordam, “A. Jolie in, A. Müftüoğlu out” diyerek Sancaktar dergisinin tanıtım sayısını eleştiriyor.




Yordam dergisinin 16. sayısı raflarda yerini almaya başladı.
Bu sayı kapağına 1963 yılında Güney Vietnam’daki baskıcı rejimi protesto etmek için kendini yakan Thich Quang Duc’u taşıyan Yordam, yine düşünce yazıları, şiirler ve öykülerden oluşuyor.
Yordam, bu sayı başlayan “Mesleklerin Şair ve Yazarlara Ettikleri” soruşturmasında Cihat Duman’ın görüşlerine yer vermiş. Dergi Cihat Duman’ın “Avukatlık Mesleğimin Şiirine Tesiri” başlıklı yazısı ile açılıyor. Bu sayı öne çıkan bir başka yazı ise Cemile Özkan’ın kaleme aldığı “Türkiye İslamcısının Sancaktarı” isimli yazı. Cemile Özkan “A. Jolie in, A. Müftüoğlu out” diyerek Sancaktar dergisinin tanıtım sayısını eleştiriyor. Kapağa taşınan diğer yazı Mine Uz’a ait. Mine Uz “Onlar Hala Ordalar ve Adalet İstiyorlar” yazısında Cumartesi Annelerini konu ediniyor.
Takip edenlerin yakında bildiği gibi şiire de ağırlık veren dergi Türkçeden Kürtçeye çevrilmiş ünlü şiirler de içeriyor. Derginin arka kapağında da Yusuf Ekinci’nin, Ah Muhsin Ünlü’nün bir şiirine nazire olarak yazdığı “Ah Uludere’de Ben de Olsaydım” şiiri yer alıyor.
Yordam’ın bu sayısında yer alan isimler şöyle: Ferci Amca, Esra Aydın, Arzu Babür, Ahmet Buluğtekin, Sadi Coşkun, Osman Çakar, Nûhat Deştî, Cihat Duman, Yusuf Ekinci, Görkem Evci, Erkan Karakiraz, Hülya Kurgan, Mehmet Ali Meriç, Cemile Özcan, Mehmet Sefa Özdemir, Hasan Özlen, Semuhi Sinanoğlu, Hüseyin Şahin, Rêbaz Şoreş, Bekir Türker, Mine Uz, Mehmet Zeybek.
Bu sayı ile beraber bundan böyle her sayıda farklı bir koordinatör olacağı da haber vermiş.
 
Üst