Yeni Kitabım: Arifan Yolu

saf deha

Profesör
Katılım
26 Kas 2007
Mesajlar
1,309
Tepkime puanı
120
Puanları
63
Konum
ankara-kayseri
arifanyolu.jpeg

Denemelerim, uzun yıllara yayılan, olayları ve ruh halimi birleştiren, umutlarımı körükleyen zaman sarmalında enerji yayarak bütünlendiler. Aslında hem zamana şahitler, hem de toplumsal olayların yaşanmışlığıyla şekillendiler.

İçerik olarak, din, toplumsal kırmızıçizgilerimiz, savaşlar, terör, afetler… İçeren bir şekle büründüler. Kimi zaman öğüt, kimi zaman hıçkırıklarım, kimi zaman doğru yaşamaya olan his ve arzularım klavyemin sesiyle bestelendiler. Yazmaya iten nedenlerim insan olmaya dayanıyor. Yitirilmiş değerlerin tekrar hatırlatılması, huzurlu bir geleceğin var olduğu inancı, aileden başlayıp toplumsal kuşağın en son halkasına varıncaya değin tamir olmasını gerektiren işçiliğine soyundum.

Denemeler, yazması en zor olan kısa anlatılardır. Okuyana bir roman ya da hikâyenin uzunluğunu unutturmak ve o bütünün özetini paylaşmak, kişileri yormadan anlarını çalmadan; iyiliği emredip kötülükten men edecek çizgiye varmaya davet etmek, var oluşun devam edebileceği inancında cesaretlendirmek gayesi güttüler.

Denemeler belki de en çok okunan edebi bir yazım biçimidir. Yola mum yakmaktır. Karanlıktan aydınlığa varışın hızlandırılmasıdır. İçinde ki uçuşan kelimelerin birbirine dost oluşuyla kalplerde sevgiyi yeniden yeşertir. Yazmakta ki zorluğu kısa ve öz oluşunda saklıdır.

Umarım Arifin yolunda unuttuklarımızı hatırlar ve ahlaki çöküntünün tedavisine bir nebze faydamız olur. Her sorunun üstesinden birlikte gelir ve duygudaşlık yapmayı öğreniriz. Ne istiyorsak bunu herkesin de istediğini anlar ve almaya değil vermeye alışırız.

Denemelerim, hayatın çok küçük bir kesiti… Yanlışı doğrudan ayırt etmek ve toplumsal huzuru paylaşmak adına sıralanır dizeler. Çoğu olaylara tanık olmayan kişilere, buyurun bunlarda yaşanmıştı diyebilmektir. Toplumda neler yaşanıyor ve tepkiler nedir duyarlı bir gözlem açısından okuyucuya sunmaktır. Sonuçta deneyimlerimin kalemin aracılığıyla sizlere sunulmasıdır… Düş kurguları ile 6. Kitabım, “Arifan Yolu” okuyucularımla buluştu. Alıp okumak isteyen okuyucular bu yayın evinden kitabı temin edebilirler.

Selam ve sevgilerimle…

Saffet Kuramaz
 
Üst