Bostan Kebabı

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,115
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul

  • 3 adet bostan patlıcanı
  • 750g kuşbaşı dana eti
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, pulbiber
Üzeri için
  • Domates

Öncelikle patlıcanlar çizgili soyularak ortadan ikiye kesilir. 20 dakika kadar tuzlu suda bekletilir. Patlıcanlar beklerken etler kızdırdığımız tavaya alınır ve kapağı kapalı bir şekilde rengi dönene kadar pişirilir. Etler suyunu çektikten sonra sıvı yağ eklenerek 1-2 dakika kavrulur. Daha sonra yemeklik doğranmış soğan ve doğranmış sarımsak ilave edilerek soğanlar diriliğini yitirinceye kadar kavurmaya devam edilir. 1 yemek kaşığı salça ve tuz hariç karabiber, pulbiber eklenir. 1 çay bardağı sıcak su ilave edilerek etler yumuşayınca kadar pişmeye bırakılır. Ocaktan almadan önce tuzu eklenerek karıştırılır. Tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanları yıkadıktan sonra kurulanır ve arkadaşı önlü bol yağda kızartılarak fırın kabına alınır. Patlıcanların üzerine çatal ya da kaşık ile bastırılarak çukurlaştırılır. Daha sonra kavrulan etlerden bolca yerleştirilir. Üzerlerine domates dilimleri yerleştirilir. Bir kasede 1 yemek kaşığı domates salçası 1 bardak kadar sıcak su ile çözdürülür. Az tuz ilave edilerek karıştırılır. Hazırlanan salçalı sos fırın kabına boşaltılır. Fırın kabı 190 derece ısıtılmış fırında domatesler yumuşayıncaya kadar yaklaşık yarım saat pişirilir. Bostan kebabımız servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun.
Bu video Yasemin Atalar tarafından gönderilen Bostan Kebabı Tarifi adlı tariften hazırlanmıştır.
bostan-kebabi-yapimi.jpg


İç harcı kuşbaşı olduğu için mi Bostan Kebabı ki
Bildiğimiz karnı yarıkgillerden bu ..
 
Üst