Çeşmi Nigar Çorbası

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,115
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul

  • 1 büyük baş soğan
  • 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 litre su (10 su bardağı)
Terbiyesi için
  • 1 su bardağı süt
  • 1 limonun suyu
  • 2 yumurta sarısı
Sosu için
  • Tereyağı
  • Nane
  • Pul biber
Hazırlanışı Soğanı yemeklik doğrayın, sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar soteleyin. Ardından unu ekleyip un kokusu çıkana kadar kavurun. 2 litre suyu ve yıkadığınız mercimekleri de ekleyip mercimekler pişene kadar kaynatın. Bu aşamada terbiyesi için tüm malzemeleri güzelce çırpın. Pişen çorbanızı ocaktan alıp blenderdan geçirin bir taraftan da hazırladığınız terbiyeyi yavaşça ekleyin. Blenderdan geçirdiğiniz ve terbiyesini eklediğiniz çorbayı tekrar ocağa koyun 1-2 taşım kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Sosunu hazırlayıp krokan ekmekleriniz ile servis edin. Not: Pişen terbiyeli çorbaların altını kapattıktan sonra sıcak durması için tencerenin kapağını kapatmayın ki çorbanız kesilmesin.
Bu video Nilay Elif Sancaktaroğlu tarafından gönderilen Çeşmi Nigar Çorbası Tarifi adlı tariften hazırlanmıştır.
cesmi-nigar-corbasi-nasil-yapilir.jpg
 
Üst