K
Kaçak
Guest
Bu bölümdeki yemek tarifleri erkek milletine dönüktür arkadaşlar ...
Bayan arkadaşlarımız diğer konularda tuhaf tuhaf yenmeyen yemek tarifleri verebilirler , yapabilirler ...
Lütfen müdehale etmeyiniz yani
İlk yemeğimiz "Güveçte Hindi Boynu" (2 kişiliktir )
Adı korkutmasın beyler ...
Çok kolay ve lezzetli ...
Güvecin ne oldugunu bilmeyeniniz yoktur sanıırm , topraktan yapılmış tencere olarak özetleyebiliriz ..
Haliyle tarifte bir adet güveçe ihtiyacımız var ..
Sonra gidiyorsunuz bir markete aşagıdaki listeyi alıyorsunuz...
-1/2 kg hindi boynu (marketlerde mevcut , iyisi kötüsü yoktur ilk buldugunuzu alınız )
- 3 adet orta boy patates
-2 adet orta boy sogan ...
-10-12 diş (adet) küçügünden sarımsak veya 6-7 diş büyügünden
-en küçük boy domateslerden 4-5 adet
-2 adet sivri biber
Evet geldik pişirme faslına biraz baharata ihtiyacımız var oda muhtemelen evde bulunan şeyler ...
Önce patates ve soganı soyuyoruz ...
Kabugu kalın soyulabilir en kötü ihtimalle birer tane daha ilave ederiz ( o kadar kalın soyanlara şahit oldumda )
Sonra sogan ve patatesi yarım kibrit kutusu büyüklüğünde dogruyoruz ( bu kibrit kutusu her yerde karşımıza çıkabilir )
Kibar sevenler biraz daha ufaltabilir ama çokda kucuk olmamasında fayda var ( tamamen hissi , ne faydası var bende bilmiyorum )
sonra Güvecimizin içine dileyen tereyagı , dileyen zentinyagı , dileyen envai çeşit yagdan koyarız ..
Ne kadar koyarız şöyle güveci evirip çevirdigimizde heryerini ıslayacak kadar ...
Haliyle güveci evirip çeviriyoruz ve içi oldugu gibi yaglanıyor ...
Sonra en altta patatesler , üzerine soganlar onun üzerine hindi boyunları , onun üzerine domates ve biberleri yerleştirdik ...
Tabi domatesleri ( ceviz büyüklügünde olanlar varya fındık boy onları ikiye böldük , biberleride üçe dörte kestik ) unutmuyoruz ...
sonra bir kapta bir kaşık salça , keyfiniz miktarınca pul biber , çay kaşıgı ucuyla karabiber , çay kaşıgı dolusu kekik , ve tuz ( ben tuzot denen bir toz var onu tercih ederim )
sonra bu karşımın üzerine bir tam bir bölü iki ( tam bir bardak birde yarım bardak yani ) çay bardagı su ilave ediyoruz ..
Karşımı salça iyice dagılana kadar karıştırıp güvecin içine akıtıyoruz ...
sonra kapagını kapatıp en küçük ocagın en en kısıgına alıp birbucuk saat civarı pişmesini bekliyoruz ...
tabi sarımsakları unutmadık degilmi onalrıda bir ara serpiştirin ...
Açıp bakmaya filan gerek yok ..
oldumu olmadımı kıvarnamya gerek yok ...
Saat tutup birbucuk saat sonra genede nolur nolmaz modunda çatala etti taciz ediyoruz ...
Eger fıyk diye hemencecik ete giriyorsa çatalımız nefis olmuştur ...
yok hala girmiyorsa eger , pizza siparişi verebilirsiniz ...
Suyunu çok koyarsanız fokur fokur kaynayıp ocagın cevresini rezil edebilirsiniz ..
Altını çok açarsanız dibine tutdurabilirsiniz ...
Sonracıgıma sıcagı sıcagına turşu ve yogurt eşliginde servis yapıp yiyebilirsiniz ...
bu yemek kuçuk erkek çoçuklarında erkeksi duyguların gelişmesinde etkilidir ...
Erol taş misali ( onalr bilmez ama ) yemek yeme edebi verir erkek çoçuklarına ...
Afiyet olsun beyler ....
Korkmayın deneyin memnun kalacaksınız ...
Sonra havanızı basacaksınız
Bayan arkadaşlarımız diğer konularda tuhaf tuhaf yenmeyen yemek tarifleri verebilirler , yapabilirler ...
Lütfen müdehale etmeyiniz yani
İlk yemeğimiz "Güveçte Hindi Boynu" (2 kişiliktir )
Adı korkutmasın beyler ...
Çok kolay ve lezzetli ...
Güvecin ne oldugunu bilmeyeniniz yoktur sanıırm , topraktan yapılmış tencere olarak özetleyebiliriz ..
Haliyle tarifte bir adet güveçe ihtiyacımız var ..
Sonra gidiyorsunuz bir markete aşagıdaki listeyi alıyorsunuz...
-1/2 kg hindi boynu (marketlerde mevcut , iyisi kötüsü yoktur ilk buldugunuzu alınız )
- 3 adet orta boy patates
-2 adet orta boy sogan ...
-10-12 diş (adet) küçügünden sarımsak veya 6-7 diş büyügünden
-en küçük boy domateslerden 4-5 adet
-2 adet sivri biber
Evet geldik pişirme faslına biraz baharata ihtiyacımız var oda muhtemelen evde bulunan şeyler ...
Önce patates ve soganı soyuyoruz ...
Kabugu kalın soyulabilir en kötü ihtimalle birer tane daha ilave ederiz ( o kadar kalın soyanlara şahit oldumda )
Sonra sogan ve patatesi yarım kibrit kutusu büyüklüğünde dogruyoruz ( bu kibrit kutusu her yerde karşımıza çıkabilir )
Kibar sevenler biraz daha ufaltabilir ama çokda kucuk olmamasında fayda var ( tamamen hissi , ne faydası var bende bilmiyorum )
sonra Güvecimizin içine dileyen tereyagı , dileyen zentinyagı , dileyen envai çeşit yagdan koyarız ..
Ne kadar koyarız şöyle güveci evirip çevirdigimizde heryerini ıslayacak kadar ...
Haliyle güveci evirip çeviriyoruz ve içi oldugu gibi yaglanıyor ...
Sonra en altta patatesler , üzerine soganlar onun üzerine hindi boyunları , onun üzerine domates ve biberleri yerleştirdik ...
Tabi domatesleri ( ceviz büyüklügünde olanlar varya fındık boy onları ikiye böldük , biberleride üçe dörte kestik ) unutmuyoruz ...
sonra bir kapta bir kaşık salça , keyfiniz miktarınca pul biber , çay kaşıgı ucuyla karabiber , çay kaşıgı dolusu kekik , ve tuz ( ben tuzot denen bir toz var onu tercih ederim )
sonra bu karşımın üzerine bir tam bir bölü iki ( tam bir bardak birde yarım bardak yani ) çay bardagı su ilave ediyoruz ..
Karşımı salça iyice dagılana kadar karıştırıp güvecin içine akıtıyoruz ...
sonra kapagını kapatıp en küçük ocagın en en kısıgına alıp birbucuk saat civarı pişmesini bekliyoruz ...
tabi sarımsakları unutmadık degilmi onalrıda bir ara serpiştirin ...
Açıp bakmaya filan gerek yok ..
oldumu olmadımı kıvarnamya gerek yok ...
Saat tutup birbucuk saat sonra genede nolur nolmaz modunda çatala etti taciz ediyoruz ...
Eger fıyk diye hemencecik ete giriyorsa çatalımız nefis olmuştur ...
yok hala girmiyorsa eger , pizza siparişi verebilirsiniz ...
Suyunu çok koyarsanız fokur fokur kaynayıp ocagın cevresini rezil edebilirsiniz ..
Altını çok açarsanız dibine tutdurabilirsiniz ...
Sonracıgıma sıcagı sıcagına turşu ve yogurt eşliginde servis yapıp yiyebilirsiniz ...
bu yemek kuçuk erkek çoçuklarında erkeksi duyguların gelişmesinde etkilidir ...
Erol taş misali ( onalr bilmez ama ) yemek yeme edebi verir erkek çoçuklarına ...
Afiyet olsun beyler ....
Korkmayın deneyin memnun kalacaksınız ...
Sonra havanızı basacaksınız