spesifik
آزادی قید و بند
malzemeler:
4 orta boy kapya ( kırmızı ) biber
6-7 kaşık yoğurt ( Suyunu süzdürmek için bir süre süzgeçte bekletilebilir ya da süzme yoğurt kullanılabilir)
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
Salatanın yapılışı;
4 orta boy kapya ( kırmızı ) biber
6-7 kaşık yoğurt ( Suyunu süzdürmek için bir süre süzgeçte bekletilebilir ya da süzme yoğurt kullanılabilir)
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
Salatanın yapılışı;
- Biberler ikiye bölünür ve çekirdekleri temizlenir,
- Temizlenen biberler küp küp doğranır ( çok küçük olmamalı )
- Bir tavaya biberler, 3/4 çay bardağı su ve 3 yemek kaşığı sıvıyağ alınır biberler suyunu çektikten sonra 1-2 dakika kavrulur,
- Karıştırma kabında yoğurt, ezilmiş sarımsaklar, dereotu karıştırılır,
- Biberler soğuyunca sıcak eklenirse yoğurt kesilir, yoğurtlu sosa katılır ve iyice karıştırılır,
- Salata servis tabağına alınır , üzeri zeytinyağı ve kıyılmış dereotu ile süslenir.