Lebeniye Çorbası

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,115
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
LEBENİYE ÇORBASI
200 gr. dana kıyma
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı buğday
yarım kg süzme yoğurt
1 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı un
2,5 litre su
Tuz

Üzeri için:
yarım çay bardağı zeytinyağı yada 1,5 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan (arzuya göre)
1 yemek kaşığı kuru nane

Nohut ve buğdayları akşamdan ıslatın ve haşlayın. Hazır haşlanmış nokut kullanabilirsiniz. Haşlanmış olan nohut ve buğdayları tencereye alın, suyunu ekleyip, kaynamaya bırakın.
Diğer tarafta kıyma, tuz ve karabiberi yoğurup nohut büyüklüğünde köfteler hazırlayın ve az yağda kızartın. Kızartılan köfteleri buğday ve nohuda ekleyin.
Terbiyesi için bir kapta süzme yoğurt, yumurta ve unu karıştırın, üzerine çorbadan bir kepçe alıp ılıtıp yeniden bu karışım çorbaya ilave edin ve sürekli karıştırın. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.
Sos için tereyağını eritin, üzerine yemeklik doğranmış soğanı ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulduktan sonra üzerine kuru nane ekleyin. Pişmiş olan çorbanın üzerine sosu döküp servis edin. Afiyet olsun

lebeniye-corbasi.jpg
 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
25,029
Tepkime puanı
1,506
Puanları
113
Bir kere denemek için gidip yediğim yemek.

Bir daha gider miyim...

Bir daha yer miyim...

Bir daha dener miyim...

Hiç sanmıyorum...

Belkide denediğim yerdeki Lebeniye çorbası usulüne uygun yapılmamıştır...

Vedat amcanın önerdiği yerde yemiştim, Fatih'te Öz Kilis sofrasında.

http://www.vedatmilor.com/oz-kilis-her-sey-biraktigim-lezzette/

Selam ve dua ile...
 
Üst