Pilav Çeşitleri..

Rosasepia

Ordinaryus
Katılım
25 Ağu 2007
Mesajlar
2,427
Tepkime puanı
787
Puanları
0
Konum
Seyyâh-ı âlem
MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI Yanında da Yufka ekmeği :laugh:

12930744034711406_400.jpg


Malzemeler



  • [*=left]1 su bardağı bulgur
    [*=left]1/2 su bardağı yeşil mercimek
    [*=left]2 bardak su
    [*=left]2 orta boy soğan sızma zeytinyağı
    [*=left]deniz tuzu
    [*=left]taze çekilmiş karabiber



  • [*=left] Tarif



  • [*=left]Mercimekler yıkanır ve taneleri diri kalacak şekilde haşlanır.
    [*=left]Suyu süzülür.
    [*=left]Mercimekler bulgurla birlikte deniz tuzu ve 2 bardak su ilavesiyle suyu çekilinceye kadar pişirilir.
    [*=left]Soğanlar küçük küçük doğranır ve bir tavada zeytinyağıyla kavrulur.
    [*=left]Pişmiş bulgur pilavının üstüne dökülür, karıştırılır ve taze çekilmiş karabiber serpilerek dinlenmeye bırakılır.
yufka.jpg

Ne yapdın abla şimdi yufkayı nerden bulacık : )
Pilavlardan bulgur pilavı tercihim.
 

nefahtü

Kıdemli Üye
Katılım
21 Haz 2013
Mesajlar
5,117
Tepkime puanı
337
Puanları
0
Konum
istanbul
O resmi bulmuştum ama miğde bulandırıcı lütfen pilav mutfapımızdan o resmi çıkaralım...sonra pilav iştahımız kesilir falan..
 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
25,028
Tepkime puanı
1,505
Puanları
113
Şöyle bide hafif dibi tutturulmuş kettle olacak...

Offf...

marc-on-ml-caps-78-728.jpg
 

nefahtü

Kıdemli Üye
Katılım
21 Haz 2013
Mesajlar
5,117
Tepkime puanı
337
Puanları
0
Konum
istanbul
Sayın yöneticiler Ebu bey Pilav menülü mutfağı kirletiyor..
Resimler silinsin...(Ebu beyin koyduğu)
 

Kaçak

Yeni
Katılım
21 Ara 2012
Mesajlar
8,416
Tepkime puanı
896
Puanları
0
Bir de dibi tutmuş Pilavdan bahsedeyim..
Pilavı aynen pişiriyorsun ancak ksık ateşte birazda dibini tutturuyorsun ve kaşıkla tencereyi önüne alıp yiyorsun.
Özellikle domatesli pilavda harika oluyor.
Bakayım resim bulabilecekmiyim..Bulamadım !!


Bi dk ya ...
Noluyoz ya ...
Dağdan gelip bağdakini kovuyorsunuz yani ...
Kardeş , bu benim zevkim ya ...
Hadi birde çiğ dolma içinden bahsedin ?
 

Kaçak

Yeni
Katılım
21 Ara 2012
Mesajlar
8,416
Tepkime puanı
896
Puanları
0
@yönetim ...
Mükerrer nick şikayetinde bulunuyorum ...
Arkadaş kendini ben zannediyor :)
 

nefahtü

Kıdemli Üye
Katılım
21 Haz 2013
Mesajlar
5,117
Tepkime puanı
337
Puanları
0
Konum
istanbul
P1080545.jpg



Patlıcanlı Pilav ne diyeyim bilmem ki haftanın bir günü tabi ki mevsiminde mutlaka yaptıklarımdan..hadi bunu da seviyom desin kaçak
 

Kaçak

Yeni
Katılım
21 Ara 2012
Mesajlar
8,416
Tepkime puanı
896
Puanları
0
Yok ıslak sebzeyi o kadar sevmem ...
Yerim yemesine ama ...
Yok diğerlerinin yerini tutmaz ...
Tamam pilavların kardeşliği burada sona erdi ...
Acıklı son ...
 

nefahtü

Kıdemli Üye
Katılım
21 Haz 2013
Mesajlar
5,117
Tepkime puanı
337
Puanları
0
Konum
istanbul
ıslak sebze mi ..
bir kere patlıcan kızartılıyor kızarmış patlıcandan yapılıyor .
 

Kaçak

Yeni
Katılım
21 Ara 2012
Mesajlar
8,416
Tepkime puanı
896
Puanları
0
Yok sonra gene pilavın suyunda ıslanıyor ...
Ih ..
Patlıcanlı sizin olsun ...
 

nefahtü

Kıdemli Üye
Katılım
21 Haz 2013
Mesajlar
5,117
Tepkime puanı
337
Puanları
0
Konum
istanbul
halbuki sigara içen patlıcanı sever..
neyse..
biz en iyisi küselim.
 

Kaçak

Yeni
Katılım
21 Ara 2012
Mesajlar
8,416
Tepkime puanı
896
Puanları
0
Zaten sıkletim değilsinizdir :)
0,1 ton ağır yiyici sınıfındanım ben ...
Süpürücü ...
Anlaşamayız zati :p
 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
25,028
Tepkime puanı
1,505
Puanları
113
Güzel görünüyor.

Yapanın ellerine sağlık.
 
Üst