Sütlü Kadayıf Sarma

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,115
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul

  • Hazır baklava yufkası
  • 300 gr yaş kadayıf
  • İri kırılmış ceviz
  • 100 gr eritilmiş tereyağı
Şerbeti için
  • 3 su bardağı süt
  • 2, 5 su bardağı şeker

Tezgaha iki adet baklava yufkası açın. Üzerine tel tel ayırdığınız kadayıfı serin daha sonra iri kırılmış ceviz de her yerine serpin ve rulo şeklinde sarın. İki parmak kalınlığında kesin fırın tepsisine kadayıflar üstte kalacak şekilde yerleştirin. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirip önceden ısıtılmış 180C de fırında kızarana kadar pişirin. Sütlü kadayıflar pişerken serbetini hazırlayın. Şerbeti için Süt ve şekeri tencereye koyup kaynatın. Pişen tatlının ilk sıcaklığı gidince ılık sütlü şerbeti her yerine dökün ve 2-3 saat dinlendirip servis yapın. Afiyet olsun. Bu tarifte toplam 8 yufka kullandım her birine iki adet yufka kullanılıyor
Bu video Ayşegül Altaş tarafından gönderilen Sütlü Kadayıf Sarma adlı tariften hazırlanmıştır.
sutlu-kadayif-sarma-tarifi.jpg
 

garip70

Ordinaryus
Katılım
30 Kas 2009
Mesajlar
2,779
Tepkime puanı
309
Puanları
0
Tek lokmalık, ne güzelmiş bunlar ya... :)
 
Üst