spesifik
آزادی قید و بند
- Hazır baklava yufkası
- 300 gr yaş kadayıf
- İri kırılmış ceviz
- 100 gr eritilmiş tereyağı
- 3 su bardağı süt
- 2, 5 su bardağı şeker
Tezgaha iki adet baklava yufkası açın. Üzerine tel tel ayırdığınız kadayıfı serin daha sonra iri kırılmış ceviz de her yerine serpin ve rulo şeklinde sarın. İki parmak kalınlığında kesin fırın tepsisine kadayıflar üstte kalacak şekilde yerleştirin. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirip önceden ısıtılmış 180C de fırında kızarana kadar pişirin. Sütlü kadayıflar pişerken serbetini hazırlayın. Şerbeti için Süt ve şekeri tencereye koyup kaynatın. Pişen tatlının ilk sıcaklığı gidince ılık sütlü şerbeti her yerine dökün ve 2-3 saat dinlendirip servis yapın. Afiyet olsun. Bu tarifte toplam 8 yufka kullandım her birine iki adet yufka kullanılıyor
Bu video Ayşegül Altaş tarafından gönderilen Sütlü Kadayıf Sarma adlı tariften hazırlanmıştır.