spesifik
آزادی قید و بند
İki kg kapya biber
İki kg domates
İki baş sarımsak
Bir bucuk kilo kuru soğan
Bir kg süzme yoğurt
Bir kg haşlanmış nohut
Yoğurt ve nohut hariç tüm malzemeler derin bir tencerede dizilerek iki saat pişirilir. Düdüklüde süre kısalıyor. Süzülen sebzeler bir kaba alınır. Süzdüğümüz suyuda bölerek derin dondurucuya alabiliriz doğal çorba suyu niyetine.
Süzme yoğurdu eklemeden önce tüm malzemeyi haşlanmış nohutla birlikte blenderdan geçiriyoruz. Sonra yoğurt ve un ile yoğuruyoruz. Bir paket ınstant maya katabilirsiniz. Harcımızı yedi gün boyunca ara ara yoğurarak tarhana kokusunu alıncaya dek bekletiyoruz
Üç gün diyenler var ben yedi gün beklemeyi düşünüyorum -) ilk defa yaptım fotoğrafı atamıyorum ama atacağım inş
@nefahtü @ummuhan biraz cıvık geldi harc gözüme
Biraz cıvık mı olmalı var mı bilginiz -)
Dilediğinizce baharat kullanabilirsiniz birde tuz olarak kaya tuzu daha iyi oluyormuş.
İki kg domates
İki baş sarımsak
Bir bucuk kilo kuru soğan
Bir kg süzme yoğurt
Bir kg haşlanmış nohut
Yoğurt ve nohut hariç tüm malzemeler derin bir tencerede dizilerek iki saat pişirilir. Düdüklüde süre kısalıyor. Süzülen sebzeler bir kaba alınır. Süzdüğümüz suyuda bölerek derin dondurucuya alabiliriz doğal çorba suyu niyetine.
Süzme yoğurdu eklemeden önce tüm malzemeyi haşlanmış nohutla birlikte blenderdan geçiriyoruz. Sonra yoğurt ve un ile yoğuruyoruz. Bir paket ınstant maya katabilirsiniz. Harcımızı yedi gün boyunca ara ara yoğurarak tarhana kokusunu alıncaya dek bekletiyoruz
Üç gün diyenler var ben yedi gün beklemeyi düşünüyorum -) ilk defa yaptım fotoğrafı atamıyorum ama atacağım inş
@nefahtü @ummuhan biraz cıvık geldi harc gözüme
Biraz cıvık mı olmalı var mı bilginiz -)
Dilediğinizce baharat kullanabilirsiniz birde tuz olarak kaya tuzu daha iyi oluyormuş.