Filistin İsrail'e bir çok noktadan operasyona başladı.

erdemceerdem

Profesör
Katılım
29 Eyl 2006
Mesajlar
2,700
Tepkime puanı
394
Puanları
83
Yaş
41
Konum
Garb'ın Âfâk
Birileri Rahman ve Rahim olan'ı ALLAH'ı nasıl kullanıyor...

Moderatör: Ve şimdi İsmailağa cemaati de İsraille olan ticarete yeşil ışık yaktı.

F.Altaylı: Ne yapacaktı, kırmızı mı yakacaktı, pembe mi, mor mu yakacaktı.
İsmailağa cemaati dediğin ne ki, nerden nemalanıyor, kimden besleniyorlar.
Sen zannediyorsun ki, cemaatlerin, şunların, bunların, Gazze umurunda.

Onların günlük ticaret umurlarında....
Bunların ALLAH aşkına Ortaçağdaki Kilise düzeninden ne farkları var baktığın zaman yani..!!!


 

kebîkec

İhvan Forum Üye
Katılım
21 Eyl 2007
Mesajlar
8,085
Tepkime puanı
1,924
Puanları
113
Yahudi Devleti fikrinin geliştiricisi ve yaygınlaştırıcı olan Teodor Herzl 1860 da doğmuş. 1904 de ölmüş. Ama devlet 1948 de kurulmuş. Yani en az 70 yıllık başarılı bir süreç var. Adamlar Avrupa başta olmak üzere yaşadıkları toplumlarda sevilmemiş hatta öldürülmeleri belaların def edilmesi için törenlerle yapılmış. Ama bütün dünyada tüm zorluklara rağmen dirençle yaşamayı başarmışlar. Para ve zekayı birleştirerek toplumları birbirine düşürme, ekonomiye sahip olma gibi yöntemler geliştirmişler. Bu günlerde gördüğümüz ,sanılanın aksine herkesin bir bardak suyu dökse ortadan kaldırabileceği aciz bir devlet yok ortada. Devletlerin içine sızmış bir ırk ve içine sızdıkları yapılarla ortak çıkarları olan bir ahtapot var. Topraksız bir ideoloji, toprağı olan ama ideolojisini savunamayan insanların toprağını kendine ülke yapmış.

Her şeyin kemali zevalinin başlangıcıdır. 100 yıllık planla kurulan ve bir çok yönle genişleyip derinleşen bir yapıyı okuyup üfleyerek yenemeyeceğimize göre geriye planlı programlı ve uzun soluklu enerjisi olan sabırlı hareketler lazım...

İster Nilden Fırata isterse Nilden Çanakkale Boğazına kadar ( Ariel Şaron Yorumu ) olan mekan olsun, vadedilmiş toprak ideası bizi denklemin içine alıyor. Adamlar sakin ve uzun soluklu planlarla hareket ediyorlar. Biz de sakin ve uzun soluklu planla hareket etmek zorundayız....
 
Son düzenleme:

cahid

Kıdemli Üye
Katılım
18 Ağu 2009
Mesajlar
6,119
Tepkime puanı
1,428
Puanları
113
Konum
Muamma...!
- Bir terzi Süfyan es-Sevri’ye gelerek, “Ben zalim Sultana elbise dikiyorum. Zulme yardım etmiş olur muyum?” diye sorar. Hazret de “Hayır, sen doğrudan zalimlerden olursun. Zulme yardım edenler ise sana iğne ve iplik satanlardır.” der. (Zehebi, Zevacir, 2/202)

- Bir terzi Abdullah bin Mübarek'e şöyle, “Ben sultanların elbiselerini dikiyorum, acaba onların yardımcılarından olmamdan korkar mısın?” diye sorar. Hz. Abdullah, “Hayır, zalimlerin yardımcıları, ancak sana iğne ve iplik satan kişidir. Sen ise zalimin ta kendisisin.” diye cevap verir. (Gazali, İhya, Yeme İçme Adabı Bölümü)
 

cahid

Kıdemli Üye
Katılım
18 Ağu 2009
Mesajlar
6,119
Tepkime puanı
1,428
Puanları
113
Konum
Muamma...!
Direkt olarak silah ticareti yok belki (bu açıklama doğruysa) ama av tüfeğinin katliamda kullanılmaması için bir engel var mı? Hoş bunlar hiç olmasa bile diğer ticari faaliyetlerin de durdurulması gerekirdi.. Türkiye ve Ürdün'den gıda sevkiyatı devam etmeseydi İsrail halkı aç kalıp devletlerine baskı yapmak zorunda kalacaktı belki de.. Onlar Gazze'ye gıda girişini her türlü engellerken İsrail'e gıda göndermenin savunulur bir tarafı var mı? Mızrak çuvala sığmıyor artık vicdanı olan bu tür şeyleri hiçbir şekilde desteklemez.. Zalim sultana elbise diken zalim oluyorsa zalim halklara gıda v.s. destekte bulunan ne olur?
 

gamsız

Profesör
Katılım
10 Ağu 2015
Mesajlar
2,685
Tepkime puanı
373
Puanları
83
NEYSE BU KONULARA GİRMEMEK İÇİN PAYLAŞIM VE YORUM YAPMAYI BIURAKMIŞTIM CUMA MESAJLARI HARİCİNDE NEYSE AYNEN DEVAM EDEYİM
 

KAFKAS

Kıdemli Üye
Katılım
3 Nis 2014
Mesajlar
6,398
Tepkime puanı
445
Puanları
83
Konum
İstanbul
Ekrem İmamoğlu CNN Internationa yaptığı açıklamasında, 'Tabii Hamas İsrail’de bizi çok üzen bir saldırıya imza attı. Biz, terör eylemleri aracılığıyla insanları topluca katleden her yapıyı terör örgütü olarak değerlendiriyoruz. Maalesef aynı şey İsrail'de masum Filistinlilere de uygulanıyor. Yaşananların bu çerçevede değerlendirilmesini istiyoruz. Filistinlilerin vahşice baskı altında tutulmasına derhal son verilmeli. Genel olarak Batı burada büyük resmi görmüyor. Batı tek yönlü bakıyor. Hamas'ın yaptığını kötü görüyoruz, kötü bir durum. Terör saldırısıdır. Ama bu davranışı aynı zamanda Filistinli çocuk ve kadınların öldürülmesine tepki olarak da görüyoruz.'' ifadelerine yer verdi.


Hamas ,Haniye,Meşal Erdoğan a sarılıyor.Gerisi teferruat.Erdoğan a çemkirenler gitsin İmamoğlu ile hem hal olsun.


 
Üst