İş ilanları (Engelli memur sınavı)

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
T.C.
BAŞBAKANLIK
SOSYAL HİZMETLER VE ÇOCUK ESİRGEME KURUMU
GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
MERKEZ VE TAŞRA TEŞKİLATINA ALINACAK
SÖZLEŞMELİ PERSONEL İLANI
Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü Merkez ve Taşra Teşkilatında çalıştırılmak üzere 06.06.1978 tarih ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar” ın Ek Madde 2 nin (c) bendi ile Ek Madde 5’e göre Mütercim, Sosyolog, Çocuk Eğiticisi,Sosyal Çalışmacı, Psikolog, Fizyoterapist, Çocuk Gelişimcisi, Diyetisyen, Hemşire, Sağlık Memuru, Öğretmen ve Din Görevlisi pozisyonlarından lisans düzeyleri için KPSSP3, önlisans düzeyleri için KPSSP93 ve ortaöğretim düzeyleri için KPSSP94 puan türü sıralaması esas alınmak suretiyle yapılacak sözlü sınavı ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 4/B maddesine göre, aynı esasların Ek Madde 2 nin (b) bendi kapsamında Mühendis pozisyonları için KPSS (B) grubu KPSSP3 puan türü sıralaması esas alınmak suretiyle Kurumumuzca yapılacak yerleştirme ile sözleşmeli personel alınacaktır.


1- ADAYLARDA ARANAN NİTELİKLER VE POZİSYONLAR:

A) GENEL ŞARTLAR

1) Türk vatandaşı olmak. (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma şartı aranmayacaktır.)
2) Başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış olmak, bir meslek veya sanat okulunu bitirenler en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve Türk Medeni Kanununun 12 nci maddesine göre kazai rüşt kararı almış olmak.
3) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.
4) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak
5) 657 sayılı Kanunun 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.
6) Başvuracak adayların durumunun; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesinin “Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler” hükmü gereğince bu maddeye aykırı durumu tespit edilenlerin müracaatı alınmayacaktır.
7) Son müracaat tarihi itibariyle atanılacak pozisyon için gerekli programdan mezun olmak.
8) Erkek adaylar için muvazzaf askerlik çağına gelmemiş veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya muaf veya erteletmiş olmak.
9) Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı almıyor olmak.


B) POZİSYON VE ÜCRETLER:

1) Pozisyon sayıları ve sözleşme brüt ücretleri: SHÇEK Genel Müdürlüğü internet adresinde (www.shcek.gov.tr) “Ek I Sayılı Liste” olarak yayımlanacaktır.
2) Pozisyonların il dağılımı: SHÇEK Genel Müdürlüğü internet adresinde (www.shcek.gov.tr) “Ek II Sayılı Liste” olarak yayımlanacaktır.


C) YAPILACAK SINAVLAR VE ÖZEL ŞARTLAR:

1) Mütercim Sınavı: SHÇEK Genel Müdürlüğü İnternet (www.shcek.gov.tr) adresinde yayımlanacaktır.
2) Çocuk Eğiticisi Sınavı: SHÇEK Genel Müdürlüğü İnternet (www.shcek.gov.tr) adresinde yayımlanacaktır.
3) Sosyolog Sınavı: SHÇEK Genel Müdürlüğü İnternet (www.shcek.gov.tr) adresinde yayımlanacaktır.
4) Sosyal Çalışmacı Sınavı: SHÇEK Genel Müdürlüğü İnternet (www.shcek.gov.tr) adresinde yayımlanacaktır.
5) Psikolog Sınavı: SHÇEK Genel Müdürlüğü İnternet (www.shcek.gov.tr) adresinde yayımlanacaktır.
6) Fizyoterapist Sınavı: SHÇEK Genel Müdürlüğü İnternet (www.shcek.gov.tr) adresinde yayımlanacaktır.
7) Çocuk Gelişimcisi Sınavı: SHÇEK Genel Müdürlüğü İnternet (www.shcek.gov.tr) adresinde yayımlanacaktır.
8) Diyetisyen Sınavı: SHÇEK Genel Müdürlüğü İnternet (www.shcek.gov.tr) adresinde yayımlanacaktır.
9) Hemşire Sınavı: SHÇEK Genel Müdürlüğü İnternet (www.shcek.gov.tr) adresinde yayımlanacaktır.
10) Sağlık Memuru Sınavı: SHÇEK Genel Müdürlüğü İnternet (www.shcek.gov.tr) adresinde yayımlanacaktır.
11) Öğretmen Sınavı: SHÇEK Genel Müdürlüğü İnternet (www.shcek.gov.tr) adresinde yayımlanacaktır.
12) Din Görevlisi Sınavı: SHÇEK Genel Müdürlüğü İnternet (www.shcek.gov.tr) adresinde yayımlanacaktır.
13) Mühendis: SHÇEK Genel Müdürlüğü İnternet (www.shcek.gov.tr) adresinde yayımlanacaktır.


2- BAŞVURUYA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR:

A) BAŞVURU TARİHİ VE YERİ:

1) Başvuru Tarihi: 14/03/2011 – 23/03/2011 tarihleri arasında şahsen yapılacaktır. (Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir).
Başvuru 23/03/2011 tarihi saat 17.00’da sona erecektir.

2) Başvuru Yeri: Kurumumuz internet sitesinde (www.shcek.gov.tr) yayımlanan başvuru formunun çıktısı alınarak doldurulduktan sonra İl Sosyal Hizmetler Müdürlüklerinden herhangi birine müracaat edilecektir. Birden fazla İl Müdürlüğüne ve birden fazla unvan için başvuru yapılmayacaktır.

B) BAŞVURU SIRASINDA İSTENEN BELGELER:

1) Başvuru Talep Formu, (İl Sosyal Hizmetler Müdürlüklerince sistemden alınacaktır.)
2) Öğrenim belge fotokopisi,
3) Nüfus Cüzdanı fotokopisi,
4) KPSS sonuç belgesi,
5) Adli sicil kaydı bulunanlardan “sabıka sorgulama belgesi” ile buna ilişkin mahkeme kararı.
Adaylar belgelerin asılları veya noter tasdikli örnekleri ile birlikte İl Sosyal Hizmetler Müdürlüklerine şahsen başvurmaları gerekmektedir. İl Müdürlüklerinde görevli personelce belgelerin birer örnekleri onaylanarak teslim alındıktan sonra asılları adaylara geri verilecektir.


C) BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE ATAMA :

1. Mütercim, Çocuk Eğiticisi, Sosyolog, Sosyal Çalışmacı, Psikolog, Fizyoterapist, Çocuk Gelişimcisi, Diyetisyen, Hemşire, Sağlık Memuru, Öğretmen ve Din Görevlisi pozisyonlarına başvuru yapan adaylardan KPSS (B) grubu puanı esas alınarak en yüksek puandan başlayarak sıraya konulmak kaydıyla her unvan için boş bulunan sözleşmeli personel pozisyonunun 10katı kadar aday sözlü sınavına çağrılmak üzere belirlenecektir. Son sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde, eşit puan almış adayların tümü sözlü sınava çağrılacaktır.
2. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar ile sözlü sınav tarihi ve yeri, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü internet sayfasında (www.shcek.gov.tr) ayrıca ilan edilecektir.
3. Sözlü sınavında 100 tam puan üzerinden puan verilecektir. Sözlü sınavına katılmayan adaylar başarısız sayılarak değerlendirmeye alınmayacaktır.
4. Başarı puanı KPSS (B) grubu puanının %40’ı sözlü sınav puanının %60’ı esas alınarak belirlenecektir.
5. Sınav sonucu bir sonraki sınav yapılıncaya kadar geçerlidir.
6. Atamalar; Başarı Puanı esas alınarak, en yüksek puan alan adaydan başlanarak sıraya konulmak kaydıyla, ilan edilen boş pozisyon sayısı kadar aday atanmaya hak kazanacaktır. Başarı puan sıralaması sonucunda puanların eşit olması halinde; doğum tarihi önce olan adaya, bununda eşit olması halinde mezuniyet tarihi önce olan adaya öncelik tanınacaktır.
7. Adaylar en fazla 10 il tercihinde bulunabilecektir.

Ayrıca adaylar tercihler dışında;
a)Tercihlerime yerleştirilememem halinde tercih harici atamayı kabul ediyorum.
b)Tercih harici atamayı kabul etmiyorum
Seçeneklerinden birini zorunlu olarak seçmesi gerekmektedir. Tercihlerine yerleşemeyen ve tercih dışı seçenek olarak (a) “Tercihlerime yerleştirilememem halinde tercih harici atamayı kabul ediyorum” seçeneği işaretlenmiş ise atanmaya hak kazanıp süresi içerisinde başvurmayanlar ile ataması iptal edilen adayların yerine veya herhangi bir nedenle atama yapılamadığı için boş kalan pozisyonlara puan sıralaması ve kurumsal ihtiyaca göre resen atama yapılacaktır. (b) “Tercih harici atamayı kabul etmiyorum” seçeneği işaretlenmiş ise boş kalan pozisyonlar için ilgili aday tekrar değerlendirmeye alınmayacaktır.
8. Mühendis pozisyonuna başvuru yapacak adaylardan KPSS (B) grubu KPSSP3 puan türü esas alınarak en yüksek puandan başlayarak sıraya konulmak suretiyle boş bulunan sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirmesi yapılacaktır.
9. Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya eksik evrak verdiği sonradan tespit edilen adayların müracaatları kabul edilmeyecek, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir. Bu durumdaki adaylar hakkında genel hükümlere göre yasal işlem yapılacaktır.


D) TEBLİGAT :

Sözleşmeli Personel alımı ile ilgili tüm duyuru, ilanlar ve bilgilendirmeler Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü (www.shcek.gov.tr) internet adresinde yayımlanacaktır. Yayımlanacak bu duyuru, ilan ve bilgilendirmeler tebligat mahiyetinde olacağından, adaylara ayrıca bir tebligat yapılmayacaktır.


E) ATANMAYA HAK KAZANANLARDAN İSTENİLECEK BELGELER :

1) Sağlık Kurulu Raporu (son altı ay içerisinde sağlık raporu vermeye yetkili tam teşekküllü Devlet hastanesinden alınmış)
2) Öğrenim Belgesinin Aslı veya Noter Tasdikli Sureti.
3) Askerlik Durum Belgesi.
4) 6 Adet Fotoğraf.(mevzuata uygun yeni çekilmiş)
5) Sabıka Kaydı. (cumhuriyet savcılığından yeni tarihli)
6) Nüfus Cüzdanının Fotokopisi
7) Varsa Daha Önce Çalıştığı Hizmetleri Gösterir Belge
8) Mal Bildirimi Formu.(www.shcek.gov.tr adresinden temin edilerek arkalı önlü tek sayfa)
9) Kamu Görevlileri Etik Sözleşmesi(www.shcek.gov.tr adresinden temin edilecektir).
--
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
BAŞBAKANLIK BASIN-YAYIN VE ENFORMASYON
GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE
657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNUNUN
DEĞİŞİK 4/B MADDESİ UYARINCA
SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALINACAKTIR.

Genel Müdürlüğümüze, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 4. maddesinin (B) fıkrası uyarınca, 06.06.1978 tarih ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı iie yürürlüğe konulan esaslar ile ek ve değişiklikleri çerçevesinde; (2010 KPSSP3-KPSSP93-KPSSP94) (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle her bir unvan için boş bulunan sözleşmeli personel pozisyonunun on (10) katına kadar çağrılacak aday arasında yapılacak mülakat ile Almanca, Rusça ve Fransızca dillerinden üç (3) adet Mütercim-Tercüman, Çince, İspanyolca, italyanca, Danimarka'ca (Danish dili) dillerinden dört (4) adet' Tercüman, bir (1) adet Sistem Programcısı, bir (1) adet Çözümleyici ve bir (1) adet Dizgi Operatörü olmak üzere toplam on (10) adet sözleşmeli personel alınacaktır,
ilanen duyurulur.
MERKEZ TEŞKİLATINA ALINACAK OLAN UNVANLARIN
DAĞILIM LİSTESİ
Basın-Yayın ve Enformasyon

Genel Md. (Ankara)

Mütercim-Tercüman

Tercüman

Almanca

1



Rusça

1



Fransızca

1



Çince



1

İspanyolca



1

İtalyanca



1

Danimarkaca (Danish Dili)



1

Toplam

3

4



Basın-Yayın ve Enformasyon

Genel Md. (Ankara)

Adet

Sistem Programcısı

1

Çözümleyici

1

Dizgi Operatörü

1

Toplam

3

Başvuru Şartları
Başvuru Şekli ve Süresi
Başvuru Formu
Ceyhun Atıf Kansu Cad, No: 122
06520 Balgat / ANKARA
Ayrıntılı bilgi için irtibat:
Telefon: (0.312) -583 63 82 Faks: (O 312) 473 64 92
--
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
İstanbul Fatih İlçesindeki Bir Turizm Firmasına

Bay Eleman Alınacak.


Aranan Özellikler

1. Arapça ve İngilizce bilen veya enaz birisini çok iyi dercede bilen (okuma, yazma, konuşma)
2. Fatih'deki ofisimize askerlikle ilişkisi olmayan bay eleman
3. Bilgisayar Ofis, Exel kullanabilen ve bilgisayarda Arapça yazabilen

Fotoğraflı CV. lerini

[email protected]

adresine göndermeleri rica olunur.
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan Duyuru:
İDARİ UZMAN YARDIMCILIĞI
GİRİŞ SINAVI İLANI

1. Genel Bilgiler
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamada yapılacak giriş sınavı ile İdari Uzman Yardımcısı alınacaktır. Genel İdare Hizmetleri Sınıfı 8 inci dereceli 12 adet İdari Uzman Yardımcısı kadrosuna atama yapılabilecektir.

2. Sınava Katılma Şartları
Yapılacak İdari Uzman Yardımcılığı giriş sınavına katılabilmek için;
a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yer alan genel şartları taşımak,
b) En az dört yıllık lisans öğrenimi veren siyasal bilgiler (bilimler), iktisadi ve idarî bilimler, iktisat, işletme fakülteleri veya bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak,
c) 1/1/2011 tarihi itibarıyla 30 yaşını doldurmamış olmak (1/1/1981 ve sonraki tarihlerde doğanlar),
d) 27–28 Haziran 2009 veya 10–11 Temmuz 2010 tarihlerinde A Grubu kadrolar için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS)
KPSS40 puan türünde en az 70 puan almış olmak kaydıyla, başvuruda bulunanlar arasında yapılacak sıralamada ilk 240 aday
arasına girmiş olmak,
e) İngilizce, Fransızca veya Almanca dillerinden KPSS yabancı dil testinde soruların en az yüzde 50’sine doğru cevap vermiş olmak
veya Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından en az 50 puan almış olmak gerekmektedir.
Son sıradaki adaylarla aynı puana sahip olan adaylar da giriş sınavına girmeye hak kazanacaktır.

3. Sınava Başvuru ve Başvuru Belgeleri
Giriş sınavına katılmak isteyen adayların öncelikle Kurumun internet sitesinde (www.btk.gov.tr) yer alan başvuru formunu doldurarak, elektronik ortamda göndermeleri gerekmektedir. Adayların, müteakiben;
a) Yüksek öğrenim diploması veya mezuniyet belgesinin aslı veya kurumca onaylı örneği,
b) T.C. kimlik numarası beyanı,
c) Üç adet vesikalık fotoğraf (4,5 x 6 cm.),
d) KPSS sonuç belgesinin aslı veya kurumca onaylı örneği,
e) KPDS dil puanını beyan edecekler için sonuç belgesinin aslı veya kurumca onaylı örneği ile başvurularını 25 – 29 Nisan 2011
tarihleri arasında Kurumun merkez teşkilatının bulunduğu Yeşilırmak Sokak No. 16 Demirtepe/ANKARA adresine şahsen ya da
posta ile yapmaları gerekir. Posta ile yapılan başvurularda, istenilen belgelerin Kuruma en geç son başvuru tarihi mesai saati
bitimine kadar ulaşması şarttır; postadaki gecikmeler dikkate alınmaz.

Yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olan adayların, diploma denkliğinin Yükseköğretim Kurulunca kabul edildiğini gösterir belgenin aslını veya kurumca onaylı örneğini de başvuru belgelerine eklemeleri gerekir.
Adaylardan istenen belgelerin asılları ibraz edilmek kaydıyla, fotokopileri başvuru esnasında tasdik edilecektir.
Posta ile başvuru yapacak adaylar belgelerin noter onaylı suretlerini gönderebilirler ya da asıllarını da göndermeleri durumunda fotokopileri Kurum tarafından tasdik olunur. Belgelerin asılları, talep etmeleri halinde adaylara iade edilecektir.

4. Sınav ve Değerlendirme
Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adaylar önce yazılı sınava alınacaktır. Yazılı sınav, 21 Mayıs 2011 tarihinde Ankara’da yapılacaktır.
Yazılı sınava katılan adaylar arasında en yüksek puandan başlamak üzere yapılacak sıralamada atama yapılacak boş kadro sayısının 4 katı aday başarılı kabul edilerek sözlü sınava girmeye hak kazanacaktır. Son sıradaki adaylarla aynı puana sahip olan adaylar da sözlü sınava kabul edilecektir.
Sözlü sınava girmeye hak kazananların sınavdan önce aşağıdaki belgeleri en geç sözlü sınav tarihinden 3 (üç) gün önce Kuruma teslim etmeleri gerekmektedir:
a) Adayın özgeçmişi,
b) Erkek adaylardan, askerlikle ilişkisinin bulunmadığına dair yazılı beyan,
c) Sabıka kaydının bulunmadığına dair yazılı beyan,
ç) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek bir durumu bulunmadığına dair yazılı beyan.

İstenen belgeleri bildirilen süre içinde teslim etmeyen adaylar sözlü sınava girme hakkını kaybederler.Adayların yazılı ve sözlü sınavlarda başarılı olabilmeleri için en az 70 puan almaları şarttır. Yazılı ve sözlü sınavlarda başarılı olanların yazılı ve sözlü notlarının aritmetik ortalaması alınarak adayların giriş sınavı puanı ve başarı sırası belirlenecektir. Duyuruda yer alan kadro sayısı kadar aday başarılı olmuş kabul edilecektir. Gerek görüldüğünde boş kadro sayısının yarısı kadar da yedek aday belirlenebilir.
Yazılı ve sözlü sınavlara girmeye hak kazananlar ile sınavlarda başarılı olanlar Kurumun hizmet binasında ve internet sitesinde ilan edilecek, ayrıca sınav giriş belgeleri ile sınav sonuçları adreslerine gönderilecektir.

5. Sınav Konuları
İdari Uzman Yardımcılığı yazılı sınav konuları;
İktisat Mikro İktisat, Makro İktisat, Türkiye Ekonomisi, Para-Banka
Maliye Kamu Maliyesi, Maliye Politikası, Vergi Hukuku, Bütçe ve Türk Vergi Sistemi
Muhasebe Genel Muhasebe, Tek Düzen Muhasebe Sistemi, Bütçeleme ve Mali Tablolar Analizi
Hukuk Anayasa Hukuku, İdare Hukuku, Borçlar Hukuku (Genel Esaslar), Medeni Hukuk (Başlangıç Hükümleri, Şahsın Hukuku), Ticaret Hukuku (Ticari İşletme, Şirketler Hukuku ve Kıymetli Evrak Hukuku), Ceza Hukuku (Genel Esaslar), Telekomünikasyon Hukuku konularından oluşacaktır.

6. Diğer Hususlar
Sınava katılma şartlarını taşımadığı daha sonra tespit edilenler sınava alınmazlar. Bunlardan sınava girmiş olanların sınavları geçersiz sayılır, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir.
İstenen belgelerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir. Bunlar hiçbir hak talep edemezler ve haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.
Adaylar, sınav giriş belgeleriyle birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere, yanlarında ayrıca fotoğraflı ve onaylı bir kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi gibi) bulunduracaklardır. Adayların yazılı sınavda yanlarında yumuşak uçlu kurşun kalem ve silgi bulundurmaları da gerekmektedir.
Sınav sürecine ilişkin gerekli bilgilendirmeler Kurumun internet sitesi üzerinden (www.btk.gov.tr) yapılacaktır.
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı
Sözleşmeli Personel Alım İlanı
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı sözleşmeli olarak çalıştırmak üzere; 128 inşaat, elektrik elektronik, makine, jeoloji, harita mühendisi, mimar, şehir plancısı, harita teknikeri, çözümleyici ve programcı alacak...

BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞINA
657 SAYILI KANUNUN 4 - B MADDESİNE GÖRE
İSTİHDAM EDİLMEK ÜZERE
SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALINACAKTIR
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatında 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun Değişik 4/B maddesi ve 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan esaslar ile ek ve değişikliklere göre istihdam edilmek üzere, aşağıda belirtilen unvanlarda, KPSS(B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle Kurumumuz tarafından yapılacak yerleştirme ile Sözleşmeli Personel alınacaktır.

1. ÜNVANLAR VE ADAYLARDA ARANAN NİTELİKLER

A)GENEL ŞARTLAR
657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

B) ÖZEL ŞARTLAR

Mühendis, Mimar ve Şehir Plancısı
a) Fakültelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak,
b) Literatürü takip edebilecek düzeyde yabancı dil bilmek,
c) Bilgisayar programlaması hakkında bilgi sahibi olmak,
d) 2010 yılına ait Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olmak (KPSSP3 puan türü).

Çözümleyici
a) ORACLE yada MS SQL dillerinden en az birisini bilmek ve bildiğini belgelemek,
b) Yukarıdaki programlama dillerinden birine ilave olarak en az iki (2) tane daha programlama dilini bilmek ve bildiğini belgelemek,
c) 2006, 2007, 2008, 2009 veya 2010 yılında yapılan Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit sınavına (KPDS)katılıp en az (D) düzeyinde İngilizce bilgisine sahip olmak yada yurtiçi veya yurtdışında İngilizce dili ile öğretim yapan üniversitelerden Lisans düzeyinde mezun olanlar, yurtiçinde Lisans düzeyinde öğrenim gördükten sonra ana dili İngilizce olan yabancı ülkelerde İngilizce dilinde master veya doktora yapanlar İngilizce dilinde "Test Of English as a Foreign Language" (TOEFL) sınavından en az 173 (veya geçerlilik süresi dolmamış eski dengi) veya "international English Language Testing System"(IELTS) sınavından en az 6 puan alanların İngilizce dil düzeyleri (D) düzeyi olarak kabul edilir.
d) Yükseköğretim kurumlarından en az lisans düzeyinde mezun olmak.
e) 2010 yılına ait Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olmak(KPSSP3 puan türü),

Programcı
a) Yükseköğretim kurumlarının bilgisayar programcılığı ile ilgili bölümlerinden en az ön lisans düzeyinde mezun olmak veya en az ön lisans mezunu olmak koşuluyla bilgisayar programcılığı alanına ilişkin ders aldığını belgelendirmek veya bu alanda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika sahibi olmak,
b) 2006,2007,2008,2009 veya 2010 yılında yapılan Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit sınavına (KPDS) katılıp en az (D) düzeyinde İngilizce bilgisine sahip olmak, yada yurtiçi veya yurtdışında İngilizce dili ile öğretim yapan üniversitelerden Lisans düzeyinde mezun olanlar, yurtiçinde Lisans düzeyinde öğrenim gördükten sonra ana dili İngilizce olan yabancı ülkelerde İngilizce dilinde master veya doktora yapanlar İngilizce dilinde "Test Of English as a Foreign Language" (TOEFL) sınavından en az 173 (veya geçerlilik süresi dolmamış eski dengi) veya "international English Language Testing System"(IELTS) sınavından en az 6 puan alanların İngilizce dil düzeyleri (D) düzeyi olarak kabul edilir.
c) 2010 yılına ait Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olmak,(Lisans mezunları KPSSP3, Ön Lisans mezunları KPSSP93 puan türü),

Tekniker
a) Meslek Yüksek Okullarının ilgili bölümünden mezun olmak,
b) 2010 yılına ait Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olmak(KPSSP93)

2. BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ, SÜRESİ VE DİĞER HUSUSLAR
- Adaylar Bayındırlık ve İskan Bakanlığının www.bayindirlik.gov.tr sitesinde kendine uygun bulunan unvan için hazırlanan başvuru formunu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurduktan sonra elektronik ortamda göndereceklerdir. Sadece bir unvan için başvuru yapılacaktır. Birden fazla başvuru yapıldığı takdirde her iki (2) başvuru da geçersiz sayılacaktır. Her sözleşmeli personel pozisyon sayısının iki (2) katı kadar yedek belirlenecektir. Posta veya diğer şekilde yapılan ve daha önce yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.
- Elektronik ortamda doldurulan başvuru formu doldurulduktan sonra çıktısı alınarak saklanması, sonuçlar açıklandıktan sonra kazanan adayların başvuru formunu imzalı ve fotoğraflı olarak Bakanlığımıza teslim etmeleri gerekmektedir.
- Başvurular en geç 21/04/2011tarihinde mesai saati bitiminde sona erecektir.
- Müracaat sonunda adayların beyan ettikleri Kamu Personeli Seçme Sınav Sonuçları ÖSYM Başkanlığından kurumumuz tarafından teyit edilecektir. Gerçeğe aykırı beyanda bulunan adayların müracaatları kabul edilmeyecek ve haklarında genel hükümlere göre işlem yapılacaktır.

3. YERLEŞTİRİLME SONUÇLARININ DUYURULMASI
- Yerleştirme; Elektronik ortamda yapılan başvurular KPSS (B) puanı dikkate alınarak başarı sıralamasına göre yapılacaktır.
- Yerleştirilmesi yapılan adayların listesi www.bayindirlik.gov.tr sitesinde yayınlanacaktır.
Konuyla ilgileniyorsanız aşağıdaki hatlar üzerinden
Bakanlıkla irtibat kurun lütfen...
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞINA
657 SAYILI KANUNUN 4 - B MADDESİNE GÖRE
İSTİHDAM EDİLMEK ÜZERE
SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALINACAKTIR


Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatında 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun Değişik 4/B maddesi ve 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan esaslar ile ek ve değişikliklere göre istihdam edilmek üzere, aşağıda belirtilen unvanlarda, KPSS(B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle Kurumumuz tarafından yapılacak yerleştirme ile Sözleşmeli Personel alınacaktır.

1. UNVANLAR VE ADAYLARDA ARANAN NİTELİKLER

A)GENEL ŞARTLAR

 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

B) ÖZEL ŞARTLAR

Mühendis, Mimar ve Şehir Plancısı

a) Fakültelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak,
b) Literatürü takip edebilecek düzeyde yabancı dil bilmek,
c) Bilgisayar programlaması hakkında bilgi sahibi olmak,
d) 2010 yılına ait Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olmak (KPSSP3 puan türü).

Çözümleyici

a) ORACLE yada MS SQL dillerinden en az birisini bilmek ve bildiğini belgelemek,
b) Yukarıdaki programlama dillerinden birine ilave olarak en az iki (2) tane daha programlama dilini bilmek ve bildiğini belgelemek,
c) 2006, 2007, 2008, 2009 veya 2010 yılında yapılan Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit sınavına (KPDS)katılıp en az (D) düzeyinde İngilizce bilgisine sahip olmak yada yurtiçi veya yurtdışında İngilizce dili ile öğretim yapan üniversitelerden Lisans düzeyinde mezun olanlar, yurtiçinde Lisans düzeyinde öğrenim gördükten sonra ana dili İngilizce olan yabancı ülkelerde İngilizce dilinde master veya doktora yapanlar İngilizce dilinde ”Test Of English as a Foreign Language” (TOEFL) sınavından en az 173 (veya geçerlilik süresi dolmamış eski dengi) veya “international English Language Testing System”(IELTS) sınavından en az 6 puan alanların İngilizce dil düzeyleri (D) düzeyi olarak kabul edilir.
d)Yükseköğretim kurumlarından en az lisans düzeyinde mezun olmak.
e)2010 yılına ait Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olmak(KPSSP3 puan türü),

Programcı
a)Yükseköğretim kurumlarının bilgisayar programcılığı ile ilgili bölümlerinden en az ön lisans düzeyinde mezun olmak veya en az ön lisans mezunu olmak koşuluyla bilgisayar programcılığı alanına ilişkin ders aldığını belgelendirmek veya bu alanda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika sahibi olmak,
b)2006,2007,2008,2009 veya 2010 yılında yapılan Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit sınavına (KPDS) katılıp en az (D) düzeyinde İngilizce bilgisine sahip olmak, yada yurtiçi veya yurtdışında İngilizce dili ile öğretim yapan üniversitelerden Lisans düzeyinde mezun olanlar, yurtiçinde Lisans düzeyinde öğrenim gördükten sonra ana dili İngilizce olan yabancı ülkelerde İngilizce dilinde master veya doktora yapanlar İngilizce dilinde ”Test Of English as a Foreign Language” (TOEFL) sınavından en az 173 (veya geçerlilik süresi dolmamış eski dengi) veya “international English Language Testing System”(IELTS) sınavından en az 6 puan alanların İngilizce dil düzeyleri (D) düzeyi olarak kabul edilir.
c) 2010 yılına ait Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olmak,(Lisans mezunları KPSSP3, Ön Lisans mezunları KPSSP93 puan türü),

Tekniker

a)Meslek Yüksek Okullarının ilgili bölümünden mezun olmak,
b)2010 yılına ait Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olmak(KPSSP93)

2. BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ, SÜRESİ VE DİĞER HUSUSLAR

- Adaylar Bayındırlık ve İskan Bakanlığının www.bayindirlik.gov.tr sitesinde kendine uygun bulunan unvan için hazırlanan başvuru formunu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurduktan sonra elektronik ortamda göndereceklerdir. Sadece bir unvan için başvuru yapılacaktır. Birden fazla başvuru yapıldığı takdirde her iki (2) başvuru da geçersiz sayılacaktır. Her sözleşmeli personel pozisyon sayısının iki (2) katı kadar yedek belirlenecektir. Posta veya diğer şekilde yapılan ve daha önce yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.
- Elektronik ortamda doldurulan başvuru formu doldurulduktan sonra çıktısı alınarak saklanması, sonuçlar açıklandıktan sonra kazanan adayların başvuru formunu imzalı ve fotoğraflı olarak Bakanlığımıza teslim etmeleri gerekmektedir.
- Başvurular en geç 21/04/2011tarihinde mesai saati bitiminde sona erecektir.
- Müracaat sonunda adayların beyan ettikleri Kamu Personeli Seçme Sınav Sonuçları ÖSYM Başkanlığından kurumumuz tarafından teyit edilecektir. Gerçeğe aykırı beyanda bulunan adayların müracaatları kabul edilmeyecek ve haklarında genel hükümlere göre işlem yapılacaktır.

3. YERLEŞTİRİLME SONUÇLARININ DUYURULMASI

- Yerleştirme; Elektronik ortamda yapılan başvurular KPSS (B) puanı dikkate alınarak başarı sıralamasına göre yapılacaktır.
- Yerleştirilmesi yapılan adayların listesi www.bayindirlik.gov.tr sitesinde yayınlanacaktır.
 

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
1500 Lira Maaşla Çoban Aranıyor

Çoğunluğu yurt dışında yaşayan Yeşilyurt köyünde çobanlık yapacak kişiye lojman da tahsis edilecek.

Amasya’nın Taşova ilçesine bağlı Yeşilyurt köyü sakinleri, belediye hoparlörlerinden “Büyükbaş hayvanlara bakmak üzere aylık bin 500 lira maaş, lojman ve üç öğün yemek imkanı ile çoban aranıyor” anonsu yaptırıyor.

Köy muhtarı emekli öğretmen Fikri Seyhan, köylerinin altyapı, yolları, caddeleri ve bakımlı evleriyle örnek bir köy olduğunu söyledi.

Halkın çoğunluğunun yurt dışında olması nedeniyle köyün mezrasında hayvanlara bakacak kimse kalmadığını anlatan Seyhan, “Birkaç yıldır hayvanları otlatacak çoban sıkıntısı yaşıyoruz.

Bu nedenle, çoban aramaya başladık. İstediğimiz şartlarda çoban bulamayınca belediye hoparlöründen ilanlar verdik. İşe başlayacak çobanı seçerek işe alacağız.

İşe alınacak çobana bin 500 TL maaş, lojman ve üç öğün yemeğini vereceğiz. Çobanın özellikle hayvanları sevmesini istiyoruz” dedi.

Sınavı geçmesi şart!

Seyhan, herkesi çoban olarak işe almadıklarını, köyün belirlediği kriterlere uyması ve sınavı geçmesi gerektiğini kaydetti.

İşe alacakları çobanın sadece 6 aylık yaz dönemi için çalışacağını belirten Seyhan, “Çoban için her türlü konfor ve kolaylığı sağladık. Ailesi ile de gelip kalabilir. İsteyenler muhtarlığımıza başvuruda bulunabilirler” diye konuştu.

Haber365
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Kamuda memur alımı

Anayasa Mahkemesi Başkanlığı, sınavla 45 raportör yardımcısı adayı alacak...
Anayasa Mahkemesi Başkanlığının duyurusu, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Duyuruya göre yazılı sınav, Ankara'da 30 Ekim 2011 Pazar günü 9.30'da ÖSYM tarafından test yöntemi ile gerçekleştirilecek. Aday adaylarında hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler alanlarında, en az dört yıllık yükseköğrenim yapmış veya bunlara denkliği kabul edilmiş yabancı öğretim kurumlarından mezun olmaları ya da yabancı bir hukuk fakültesini bitirip de Türkiye'deki hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarı belgesi almış olmaları şartı aranacak.
Ayrıca KPSSP 103 puan türünden en az 75 puan almaları da aday adaylarında aranacak şartlar arasında yer alıyor. Giriş sınavına katılmak isteyen aday adayları, mahkemenin http://www.anayasa.gov.tr internet sitesinden temin edecekleri giriş sınavı başvuru formunu doldurarak, 15 Ağustos ile 16 Eylül 2011 tarihleri arasında Anayasa Mahkemesi Başkanlığına verecek. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren giriş belgesini, 24 Ekim 2011 günü saat 14.00'ten itibaren ÖSYM;nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden temin edebilecek.

AKADEMİK PERSONAL ALIMI
Bu arada İstanbul Medeniyet ile Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOP) Rektörlüğü, çeşitli okullarda istihdam edilmek üzere öğretim üyesi alacak. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörlüğü 7 profesör, 1 doçent ve 19 yardımcı doçent alımında bulunacak. Öğretim üyelerinin görev yapacağı okullar ve sayıları şöyle:
"Ziraat fakültesi: Biyosistem ve su ürünleri mühendislikleri, tarla bitkileri, zootekni (4 profesör, 1 yardımcı doçent)
İktisadi ve idari bilimler fakültesi: İktisat, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, kamu yönetimi (2 yardımcı doçent)
Mühendislik ve doğa bilimleri fakültesi: Harita ve mekatronik mühendislikleri (1 profesör, 1 yardımcı doçent) Fen edebiyat fakültesi: Biyoloji, fizik, tarih, istatistik (1 profesör, 5 yardımcı doçent)
Eğitim fakültesi: Eğitim bilimleri, ilköğretim, güzel sanatlar eğitimi, ortaöğretim fen ve matematik alanlar eğitimi (1 doçent, 4 yardımcı doçent) Tıp fakültesi: Cerrahi, dahili ve temel tıp bilimleri (5 yardımcı doçent)
Tokat Meslek Yüksek Okulu: (1 yardımcı doçent)" Adaylar istenilen belge ve açıklamaları, üniversitenin http://www.gop.edu.tr adresinden sağlayabilecek.
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 10 PROFESÖR, 3 DOÇENT ALACAK
İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörlüğü, tıp fakültesinde görevlendirilmek üzere, daimi statüde 10 profesör, 3 doçent alacak. Adaylar başvurularını 30 Mayıs'a kadar şahsen İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörlüğüne yapacak. Posta ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecek.
Bu arada profesör unvanı olanlar doçent kadrolarına başvuru yapamayacak. Tıp fakültesinde görev yapacak öğretim üyelerinin görev yapacağı bölümler ve sayıları şöyle: "Temel tıp bilimleri: Biyokimya, histoloj ve embriyoloji, tıbbi mikrobiyoloji (3 profesör), Dahili tıp bilimleri: Göğüs hastalıkları, çocuk sağlığı ve hastalıkları, iç hastalıkları, nükleer tıp (2 profesör, 1 doçent) Cerrahi tıp bilimleri: Çocuk ve göğüs cerrahisi, plastik, rekonstrüktif ve estetik cerrahi, kulak, burun ve boğaz hastalıkları, göz hastalıkları (4 profesör, 2 doçent)"
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Diyanet, 5 bin 879 personel alacak

Diyanet İşleri Başkanlığı, taşra teşkilatında vaiz, Kur'an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım ihtiyacının karşılanması amacıyla, sözleşmeli 5 bin 879 personel alacak.



Başkanlık ayrıca sınavla 20 müfettiş yardımcısı istihdam edecek.
Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatında vaiz, Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım ihtiyacının karşılanması amacıyla sözleşmeli 350 vaiz, 900 Kur’an kursu öğreticisi, 4 bin 430 imam-hatip ve 199 adet müezzin-kayyım alacak.
Adaylarda imam-hatip ve müezzin-kayyım için erkek, vaiz ve Kur’an kursu öğreticiliği için bayan, vaizlik için İlahiyat Fakültesi mezunu, Kur'an kursu öğreticiliği ve imam-hatiplik için en az İmam-Hatip Lisesi mezunu, müezzin-kayyımlık için en az İmam-Hatip Lisesi mezunu veya hafızlık belgesine sahip en az lise/dengi okul mezunu olmaları şartı aranacak.
Ayrıca 2010 KPSS (B) grubu sınavına girmiş ve en az 60 puan almış olmakta, adaylarda aranacak şartlar arasında yer alıyor.
Bu arada halen sözleşmeli vaiz, sözleşmeli Kur’an kursu öğreticisi, sözleşmeli imam-hatip ve sözleşmeli müezzin-kayyım olarak görev yapmakta olanların farklı unvanlara müracaatları kabul edilecek, görev yaptıkları unvanlara müracaatları kabul edilmeyecek.
Sözleşmeli vaiz, sözleşmeli Kur’an kursu öğreticisi, sözleşmeli imam-hatip ve sözleşmeli müezzin-kayyım olarak görev yapmakta iken,istifaen görevlerinden ayrılanların ayrıldıkları tarih ile müracaat tarihi itibariyle 1 yılı dolmadıkça müracaatları kabul edilmeyecek.
Adaylar en fazla 15 il tercihinde bulunabilecekler. Müracaatlar, 27 Mayıs ve 8 Haziran 2011 tarihleri arasında, www.diyanet.gov.tr adresindeki personel hizmetleri bölümünde bulunan, 2011-I Sözleşmeli Personel E-Başvuru adresi üzerinden yapılacak.
Adaylar web üzerinden müracaatlarını yaptıktan sonra, Müftülük onayının yapılması (aktivasyon) için 27 Mayıs ve 8 Haziran 2011 tarihleri arasında, gerekli belgelerle birlikte herhangi bir İl Müftülüğüne şahsen müracaat edecekler.

20 MÜFETTİŞ YARDIMCISI ALINACAK
Diyanet İşleri Başkanlığı ayrıca sınavla, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığındaki genel idare hizmetleri sınıfına ait 7'inci derece için 20 müfettiş yardımcısı istihdam edecek.
Sınav yazılı ve sözlü olarak yapılacak. Yazılı sınav, 12 Temmuz 2011 tarihinde saat 14.00'te Diyanet İşleri Başkanlığında gerçekleştirilecek. Yazılı sınavı kazananlara sözlü sınav tarihi ve yeri ayrıca bildirilecek.
Sınava, en az lisans düzeyinde dini yüksek öğrenim görmüş, 1 Ocak 2011 tarihi itibariyle 30 yaşını, yüksek lisans veya doktora yapmış olanlar için 35 yaşını doldurmamış, Başkanlık teşkilatında en az 3 yıl görev yapmış ve sınav ilan tarihinde Başkanlık teşkilatında çalışıyor olanlar katılabilecek.
Adaylar başvurularını, 30 Haziran 2011 tarihinde saat 18.00'e kadar Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına (Üniversiteler Mahallesi Dumlupınar Bulvarı numara 147/A 06800 Çankaya/Ankara) yapacaklar.

TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI 280 PERSONEL ALACAK
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Araştırma Enstitüsü Müdürlükleri için 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre mühendis, biyolog ve veteriner hekim olmak üzere toplam 280 sözleşmeli personel alacak.
Yerleştirme, yazılı ve sözlü sınav yapılmaksızın, genel şartlar ile pozisyonlarla ilgili nitelikleri taşıyan ve verilen süre içerisinde, istenen belgelerle eksiksiz olarak müracaat eden adaylar adasından, 2010 yılında yapılan KPSS lisans sınavı sonucuna göre, (B) grubu KPSSP3 puan türü sıralaması esas alınarak, Araştırma Enstitüleri Müdürlükleri tarafından gerçekleştirilecek.
Başvurular ilan tarihinden itibaren, doğrudan ilgili Araştırma Enstitüsü Müdürlüklerine yapılacak. Adaylar detaylı bilgiyi, Tarımsal Araştırma Genel Müdürlüğünün www.tagem.gov.tr internet adresinden temin edebilecekler.
Mühendis, biyolog ve veteriner hekimlerin bölümleri ve sayıları şöyle:
''Veteriner hekim: Veteriner hekim (1)
Biyolog: Biyolog (9)
Mühendis: Ziraat, gıda, balıkçılık teknolojisi, su ürünleri, çevre, elektrik-elektronik ve bilgisayar, meteoroloji ve tekstil mühendisi (270)''

BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞI 23 MÜFETTİŞ YARDIMCISI İSTİHDAM EDECEK
Bu arada Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı, sınavla toplam 23 müfettiş yardımcısı istihdam edecek.
Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSSP5) puan türünden en az 80 ve üzeri puan alan, üniversitelerin Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümü mezunu 8 inşaat mühendisi, Mimarlık Fakültesi mezunu 7 mimar ve Hukuk Fakültesi mezunu 8 hukukçu alınacak.
Yazılı ve sözlü olmak üzere iki bölümden oluşan sınavın yazılı kısmı, 24 Temmuz 2011 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilecek. Sınava katılmaya hak kazananların listesi en geç 11 Temmuz 2011 tarihine kadar Bakanlığın www.bayindirlik.gov.tr internet adresinde ilan edilecek.
Söz konusu sınava 160 inşaat mühendisi, 140 mimar ve 160 hukukçu meslek grubuna mensup toplam 460 aday çağrılacak. Herhangi bir sebeple söz konusu meslek gruplarından birine yeterli sayıda aday başvurmadığı veya adaylığı kabul edilmediği takdirde, Sınav Kurulu kararıyla toplam aday sayısı tamamlanıncaya kadar, diğer meslek grupları için başvuran adaylardan ilave edilebilecek.
Sınava üniversitelerin mimarlık ve mühendislik (inşaat mühendisliği), hukuk fakültelerinden veya bunlara denkliği kabul edilmiş yurtiçi ve yurt dışındaki öğretim kurumlarından birini bitirmiş olanlar katılabilecek.
Ayrıca ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSSP5 puan türünden) 80 ve üzeri puan almış olmakta adaylarda aranacak şartlar arasında yer alıyor.
Başvurular, 4 Temmuz 2011 tarihinde mesai saati sonuna kadar Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığına (Necatibey Caddesi numara 63 Kat 6 Demirtepe/Ankara) yapılacak.
AA
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
17 bin sözleşmeli personel alımı var




Sağlık Bakanlığı'nın, 17 bin 575 sözleşmeli sağlık personeli alımını Ağustos ayı içinde bitirmeyi hedeflediği bildirildi.


http://uyelik.haber7.com/uye-islem.php?cmd=addNews&nID=772866
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, biyolog, diyetisyen, çocuk gelişimcisi, fizyoterapist, psikolog, sağlık fizikçisi, sosyal çalışmacı, ebe, hemşire, sağlık teknikeri, sağlık memuru gibi 16 bin 662 sözleşmeli pozisyon için başvuruların dün başladığı hatırlatıldı.
Adayların tercihlerini 8-12 Ağustos 2011 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM'ye gönderilebileceğinin belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
''İnternetten tercih gönderme işlemleri 12 Ağustos 2011 gecesi saat 23.59'da sona erecek. Yerleştirme sonuçları, ÖSYM tarafından belirlenecek tarihte açıklanacak. Temmuz ayı içinde başvuru işlemleri tamamlanan 723 diş tabibi ve 190 eczacı pozisyonuna ise 11 Ağustos 2011 Perşembe günü kurayla yerleştirme yapılacak. Kura saati 09.30'da Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Ulucanlar) Konferans Salonu'nda noter tarafından gerçekleştirilecek. İsteyen adaylar, kurayı izleyebilecek. Kura sonuçları aynı gün Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden öğrenilebilecek.''

AA
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
SGK, 400 denetmen yardımcısı alacak



Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Sosyal Güvenlik Denetmeni olarak yetiştirilmek üzere, kurumun taşra teşkilatına 400 adet Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcısı alacağını duyurdu.
Bugün yayınlanan Resmi Gazete'de Sosyal Güvenlik Kurumu taşra teşkilatına 400 adet Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcısı alınacağı duyuruldu.
Denetmen olarak yetiştirilmek üzere alınacak Denetmen Yardımcıları sınava tabi tutulacak. Sınav, adayların sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi, bir konuyu kavrayıp özetleme ifade yeteneği, muhakeme gücü, liyakati temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, özgüveni ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı, genel yetenek ve genel kültürü, bilimsel, teknolojik gelişmelere açıklığı yönlerinden ayrı ayrı değerlendirilmek suretiyle sözlü olarak yapılacak.
Başvuracak adaylarda şu şartlar aranacak:
"- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları haiz olması,
- En az dört yıllık eğitim veren yüksek öğretim kurumlarının hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme fakülte, yüksekokul veya bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olması, - Sınavın yapıldığı gün itibarıyla otuzbeş yaşını doldurmamış olması,
- Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumunun olmaması,
- ÖSYM tarafından 10-11 Temmuz 2010 veya 09-10 Temmuz 2011 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden, KPSSP113 puan türünden 80 ve üzeri puan almış olması ve kontenjanın 2 katı 800 aday arasına girmesi, - Kurumca açılan giriş sınavlarında iki defadan fazla başarısız olmaması.
17 Ekim-30 Ekim arasından yapılacak sınava girmeye hak kazananlar 30.09.2011 tarihinde www.sgk.gov.tr internet adresinde ilan edilecek. Sözlü olarak yapılacak sınavda adayların, Kamu maliyesi, İktisat, Hukuk, Muhasebe konularında bilgileri ölçülecek. Komisyon tarafından değerlendirilecek sınav sonucunda, başarılı sayılmak için Komisyon başkan ve üyelerinin yüz tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az yetmiş olması gerekiyor. Belirlenen başarı listesi www.sgk.gov.tr internet adresinde ilan edilecek.
Giriş sınavı sonucunda başarılı olan adayların, tebliğ tarihinden itibaren, on gün içerisinde yazılı olarak yapacakları başvuru üzerine durumlarına uygun Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı kadrolarına atamaları yapılacak".
Sağlık Aktüel
 
Katılım
30 Nis 2007
Mesajlar
6
Tepkime puanı
0
Puanları
0
pazarcılık yapan ihvan varmı veya baska tıcaretle ugrasan kardeş varmı bana yol gosterecek
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Engelli memur sınavı tarihi



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Özürlü Memur Seçme Sınavı'nın (ÖMSS) 29 Nisan'da yapılacağını bildirdi.


Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında 44 bin 189 engelli memur çalıştırma zorunluluğu bulunduğunu belirterek, ancak kamudaki engelli memur sayısının 20 bin 829 olduğunu söyledi.

Kamuda 23 bin 360 engelli memur açığının bulunduğuna işaret eden Çelik, ''Kamuda çalışacak engellilerin belirlenmesini sağlayacak ÖMSS, 29 Nisan'da yapılacak. Sınavda başarılı olan engellilerin mayıs sonu ya da en geç haziran ayı içinde kamu kurumlarında yarleştirilmesini planlıyoruz'' dedi.
AA
 

veri

Yasaklı
Katılım
8 Kas 2010
Mesajlar
0
Tepkime puanı
661
Puanları
0
engelli bir arkadaşım var.
sınava nasıl başvurucak eğitim filan şartı var mı?
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Özürlü Memur Seçme Sınavı'nın ayrıntıları



ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, bu sene ilk kez düzenlenecek ve 29 Nisan 2012'de yapılacak Özürlü Memur Seçme Sınavı'na (ÖMSS) başvuruların 20 Şubat Pazartesi günü başlayacağını bildirdi.


Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile ÖSYM arasında yapılan protokol gereği bu sınavın kendilerince yapılacağını ifade etti.
Sınavın 29 Nisan 2011 Pazar günü gerçekleştirileceğini belirten Demir, ÖMSS'nin 81 il merkezinde saat 10.00'da başlayacağını belirtti.
Adayların kendi bulundukları illerde sınava başvuracaklarını ve gireceklerini anlatan Demir, ''KKTC ve yurt dışından müracaat edeceklerse Ankara'da sınava girecekler'' dedi.
-''Sınav ücretinin 25 TL'sini kendileri karşılayacak''-
Sınava ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim programlarından mezun olan veya 2012 yılı itibariyle mezun olabilecek durumda olan sağlık raporlarında yüzde 40 ve üzerinde özürlü olduğu belirtilen adayların başvuracağını bildiren Demir, yüzde 40 altında özür derecesi olanların bu sınava katılamayacaklarını kaydetti.
Sınava girecek adaylar için başvuruların 20 Şubat-2 Mart 2012 tarihleri arasında alınacağını bildiren Demir, yerleştirme başvurularının ise 14-25 Mayıs 2012 tarihleri arasında alınacağını bildirdi.
Özürlü vatandaşların sınav ücretinin sadece 25 TL'sini karşılayacağını, geri kalan kısmının ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca ödeneceğini aktaran Demir, kuraya katılım ücreti olarak ise özürlü vatandaşlardan 10 TL talep edileceğini kaydetti.
-''Özür gruplarına göre ek süre verilecek''-
Sınavda adaylara özür gruplarına ve öğrenim düzeylerine uygun ''genel yetenek'' ve ''genel kültür'' alanında 60'luk testler uygulanacağını ve sürenin 60 dakika olacağını kaydetti.
Adaylara özür gruplarına göre ek süre verileceğini de bildiren Demir, ''Her il merkezinde Sağlık Bakanlığımız bir ambulans ve bir Acil Tıp Teknisyeni hazır bulunduracaktır. Özürlü vatandaşlarımızın başvuru ve sınav merkezlerine taşınmaları için yerel yönetimlerin desteği talep edildi ve bu kapsamda girişimler devam ediyor'' dedi.
ÖMSS'nin tüm özür gruplarına ve durumlarına uygun nitelikte bir yapıya bürünmesi için Kasım 2011'den itibaren yoğun şekilde çalıştıklarını anlatan Demir, bu kapsamda özür grupları üzerine bilimsel araştırma yapan akademisyenlerin bulunduğu bir 'ÖMSS Bilim Kurulu' oluşturduğunu bildirdi.
ÖMSS Bilim Kurulu'nun, Milli Eğitim, Aile ve Sosyal Politikalar ile Sağlık bakanlıklarında özürlülerle ilgili çalışmalar yapan uzmanlar, öğretmenler, doktorlar,özürlü sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle de toplantılar yaptığını dile getiren Demir, özürlülerin yoğun olarak tedavi edildiği bazı merkezlerin ziyaret edildiğini ve buradakilerin görüşlerinin de alındığını kaydetti.
-''Öncelikli olarak özür grubu belirlenecek''-
Çalışmaların sonuçlarının bir rapor halinde ÖSYM'ye sunulduğunu ve böylece ÖMSS için bir rehber oluşturulduğunu ifade eden Demir, bu komisyon raporu ışığında ÖMSS Kılavuzu'nun hazırlandığını belirtti.
Demir, ''Sınava başvuracaklar, önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının il veya var ise ilçe müdürlüklerine giderek orada hangi özür grubunda ve durumda sınava gireceklerini belirleyecek ve bu durumu belirten 'ön kabul ve taahhüt belgesini' imzalayarak ÖSYM başvuru merkezlerine getirecekler'' diye konuştu.
ÖSYM il temsilciliklerinden ve başvuru merkezi olarak çalışan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda, adayların şahsen başvurmaları ve resimlerini çektirmelerinin gerektiğini anlatan Demir, ''ÖMSS tasarlanırken, özürlü vatandaşlarımız arasında adil ve hakkaniyet çerçevesinde bir sınav oluşturulabilmesi için azami gayret gösterildi ve onların özür grubu ve durumlarına yönelik sınav düzenlemeleri ve uygulamalar gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı'' dedi.
-Büyüteç, insülin iğnesi, kulaklık, baston koltuk değneği kullanılabilecek-
Bazı adaylara ayrı soru kitapçıkları tasarlanacağını, bazılarına ise sınav uyarlamalarıyla özürlerinden doğan dezavantajların giderileceğini vurgulayan Demir, şöyle konuştu:
''Mesela, görme özürlü vatandaşlarımız için şekilli olmayan sorular sorulacak, isteyene 16 veya 18 punto soruları basılmış olan soru kitapçıkları verilecek. İsteyenlere ise okuyucu ve işaretleyici verilecek. Okuyucu talep edenlere zaman kaybını telafi etmek üzere ek süre verilecek.
İşitme engelliler için uzun paragrafları içermeyen, karmaşık olmayan nitelikte sorular sorulacak. Algılama güçlüğü dikkate alınarak, bunlara ek süre verilecek. Benzeri şekilde zihinsel engelliler ve genel özürlü grupta olan, ancak özgül öğrenme güçlüğü, yaygın gelişim bozukluğu gibi durumları bulunanlar için de sınav düzenlemeleri gerçekleştirilecek. Birçok özürlü vatandaşımızı tek bir sınıfta sınav yapma zorunluluğu doğacak.''
Başvuru sırasında belirlemek koşuluyla özürlülerin sınavda özürlerinden kaynaklanan dezavantajı ortadan kaldıran, yaşam koşullarını sürdürmelerine yol açan ve sınavı daha rahat geçirmelerini sağlayan araç ve gereçleri kullanabileceklerini belirten Demir, ''Ortopedik özürlüler baston koltuk değneği, görme özürlüler elektronik olmayan büyüteç, işitme engelliler kulaklık, şeker hastaları insülin iğnesi kullanabilecekler. Bu araç ve gereçlerin neler olduğu kılavuzda belirtilecek'' diye konuştu.
-''Tuvalet izni var''-
ÖSYM sınav kuralları ve yasaklarının aksi belirtilmedikçe aynı şekilde uygulanacağının altını çizen Demir, ''Ancak adayların tuvalete gitmelerine müsaade edilecek. Diğer sınavlarda olduğu gibi bu sınavda da emanet alınmayacak ve kılavuzda müsaade edilen araç ve gereçler dışında sınav yasakları kapsamında olan hiçbir şey sınav binalarına alınmayacak'' dedi.
ÖMSS sınavına çok sayıda özürlü vatandaşın müracaat etmesinin beklendiğini ifade eden Demir, ''Sınava girecek adayların her birinin özür grubu ve niteliği kuşkusuz diğerlerinden farklıdır. Aynı özür grubunda bile özür derecelerinin farklı olması, özür sahiplerine farklı uygulamaları gerekli kılmaktadır. Böylesine zor bir sınavı gerçekleştirmek için yaklaşık 4 ay gibi bir sürede, hem merkezimizde hem de ilgili bakanlıklarda yoğun bir çalışma sergilendi ve sınava kadar da devam edecek'' diye konuştu.
Adayların rahat olacakları fiziksel mekanların bulunmasına, sınavlarda görev alacak personelin tespitine ve eğitilmesine, ÖMSS sınav yönergesinin sınavda görev alacak koordinatörlerle paylaşılmasına ve sınavla ilgili kurum içinde ve dışında görev alacaklara yönelik bilgilendirme çalışmalarına devam edildiğini anlatan Demir, ''Daha önce böyle bir sınavın yapılmamış olması, aday kitlenin sınava yönelik yetenek ve kabiliyetlerinin bilinmemesi nedeniyle ÖMSS'ye yönelik bazı uygulamaların kararlaştırılması kolay olmamıştır'' diye konuştu.
Bütün zorluklara rağmen tüm özürlülere mümkün olabilecek en adil sınav ortamının oluşturulduğunu belirten Demir, sınav sonuçlarının analizinin, iyileştirilmesi gereken alanları göstereceğini kaydetti.
-Sınav-
ÖMSS, 3 Ekim 2011 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan ''Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Merkezi Sınav ve Kura Usulü Hakkında Yönetmelik'' gereği lise, önlisans ve lisans mezunu özürlülerin devlet memuru olabilmeleri için yapılacak. Yerleştirme ise kurayla merkezi olarak gerçekleştirilecek.

Sınav ve kuranın içeriğine, eğitim durumu ve özür grupları itibarıyla ÖMSS'nin yapılacağı yer ve zamana, kuranın duyurulması, ÖMSS'de eğitim durumları ve özür grupları itibarıyla yer alacak konularla testler ve bunların ağırlıkları, puan türleri ve hesaplama yöntemi, özür grupları itibarıyla öngörülecek sınav süreleri, uygun refakatçi temin edilmesi, başvurular, tercihler, ÖMSS'de alınan puanlar ve yerleştirme, sonuçların adaylara ve kurumlara bildirilmesi ÖSYM tarafından yapılacak.
AA
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
ÖMSS için spor salonları hazırlanıyor


ÖSYM Başkanı Prof Dr. Ali Demir, Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) için özellikle Ankara ve İstanbul'da spor salonlarının hazır edilmesini istediklerini belirtti.



ÖSYM Başkanı Prof Dr. Ali Demir, Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) için özellikle Ankara ve İstanbul'da spor salonlarının hazır edilmesini istediklerini belirterek, ''Buralarda, tekerlekli sandalye kullanan adaylar sınava alınacak'' dedi.

Bu sene ilk kez yapılacak ÖMSS ile ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulunan Demir, ÖSYM'nin kasım ayından beri bu sınav üzerinde çalıştığını belirtti.

Sınavın bilim heyetinin belirlediği standartlar çerçevesinde hazırlandığını ifade eden Demir, ''Özürlülere eğitim veren akademisyenleri ve öğretmenleri bir soru yazma çalıştayına aldık. O soruları düzenleyip, soracağız'' diye konuştu.

Sınava girilecek okulların engelli adaylara uygun olup olmadığının araştırıldığını belirten Demir, ''İllerde sınav merkezi yöneticilerimiz var. Onlara diyoruz ki 'Özürlüler için kullanabileceğimiz binaları öncelikle belirleyin ve bize verin' Asansörü, rampası, engelli tuvaleti var mı, tekerlekli sandalyeyle inilip çıkılabilir mi...'' dedi.

Sınavda bazı özür gruplarına ek süre verileceğini anımsatan Demir, ''İlkokul çağından önce işitme yeteneğini kaybedenler için ayrı bir sınav olacak, soruları da ayrı olacak. Adayın kendisinin bu sınava girebilmesi için 7 yaşından önce işitme engelli olduğunu ispatlayabilmesi lazım'' diye konuştu.

İşitme engellilere uzun paragraflı sorular yöneltilmeyeceğini kaydeden Demir, zihinsel engelli adaylara da farklı sorular sorulacağını belirtti.

Demir, soruların şekilli ve uzun olmayacağını ve KPSS'den birazcık daha basit olacağını belirterek, bir binada hangi adayın büyüteç getireceği, hangisinin koltuk değneğiyle veya tekerlekli sandalyeyle sınava gireceği bilgisine önceden sahip olacaklarını söyledi.

-''ÖSYM'nin, 2 milyon 140 bin adayı sınava alma kapasitesi var''-

Adayların bugünlerde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından belge aldığını belirten Demir, sınava başvuruların yoğun olduğunu kaydetti.

Demir, şu ana kadar genel engellilerden 6 bin 968, görme engellilerde bin 829, işitme engellilerden bin 306, zihinsel engellilerden 596 olmak üzere toplam 10 bin 699 adayın başvuruda bulunduğunu bildirdi.

ÖSYM'nin, Türkiye'de 2 milyon 140 bin adayı sınava alma kapasitesi olduğunu belirten Demir, ''Bu kapasitenin olduğu bir yerde 100 bin aday arasından özellikle genel, işitme ve görme engellilerde bir sıkıntımız olmaz'' diye konuştu.

Tekerlekli sandalyeyle sınava girecek adaylar için alınan tedbirleri de anlatan Demir, şöyle konuştu:

''Tüm belediyelerle iletişim içerisindeyiz. İçişleri Bakanlığı ile konuştuk. Belediyelerden destek alacağız. Spor salonlarını kontrol ediyoruz. Spor salonlarında, masa ve sandalyeleri biz temin ederek veya kiralayarak sınav yapacağız. Başvuruları aldıktan sonra ne kadar kapasitemiz olduğuna bakacağız.

Şu anda, özellikle Ankara ve İstanbul'da, sınavın yapılacağı gün olan 29 Nisan'a kadar spor salonlarının hazır edilmesini talep ettiklerini söyleyen Demir, o güne herhangi bir aktivitenin konulmayacağını belirtti. Demir, buralarda, tekerlekli sandalye kullanan adayların sınava alınacağı bildirdi.

-''Aşırı aksanı olanların görevlendirilmesi doğru olmaz''-

Engelli adayların sınav yerine erişimi için belediyelerle ortak çalışma yaptıklarını anlatan Demir, adayların evlerinin ve sınava girecekleri yerlerin adresleri belirlenerek, sınav merkezlerine ulaşımlarının sağlanacağını söyledi.

Diğer sınavlarda uygulanan güvenlik kurallarının geçerliği olduğunu belirten Demir, tek farkın, engelli adayların sınav esnasında tuvalete gidebilmesi olduğunu ifade etti.

Adayların özürleriyle ilgili cihazları sınava getirebileceklerini kaydeden Demir, adaylara sağlık raporlarını bildirmeleri halinde her türlü kolaylığı sağladıklarını ifade etti.

Sınavda görev alacak okuyuculara ilişkin de bilgi veren Demir, ''Sınav merkezi yöneticilerine, okuyucu olarak görevlendirilecek arkadaşlarla bir defa yüz yüze görüşmelerini, konuşmasına bakmalarını söylüyoruz. Kekeme, aşırı aksanı olan kişilerin görevlendirilmesi doğru olmaz'' değerlendirmesinde bulundu.

-Doktorlara destek çağrısı-

Adayların beklentilerini karşılamanın gayretinde olduklarını vurgulayan Demir, ''Ancak erişemediğimiz noktalar olabilir. Bize bu konuda önceden bilgi verebilirlerse bunda düzenleme yoluna gideriz, herkese eşit şartlarda bir sınav imkanı oluştururuz'' dedi.

Demir, sınava yakın zamanda doktorlara çağrıda bulunacaklarını belirterek, ''Herhangi bir sağlık sorununa karşı gönüllü olarak sınav merkezlerinde bulunmalarını isteyeceğiz. Sağlık Bakanlığı ile çalıştık, onlar her türlü ambulans hastane desteğini sağlayacaklar ama doktor arkadaşlardan da o gün için bir özveri isteyeceğiz'' diye konuştu.

AA
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Özürlü memur sınavı başvuruları bitiyor


Bu yıl ilk kez düzenlenecek Özürlü Memur Seçme Sınavı'na (ÖMSS) başvurular, 2 Mart Cuma günü sona erecek.

ÖSYM'nin ''www.osym.gov.tr'' internet sitesinde yer alan kılavuzda sınava ilişkin adayların merak ettiği tüm sorular yer alıyor.

ÖMSS ve ardından yapılacak kuraya, Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun yüzde 40 ve üzerinde özürlü olduğu Özürlü Sağlık Kurulu raporlarıyla belirlenmiş adaylar başvurabilecek.

Özürlü Sağlık Kurulu raporlarında yüzde 40'tan daha az özürlü olduğu belirtilen adaylar, ÖMSS ve kuraya başvuramayacak.

ÖMSS'ye ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans veya lisans programlarından mezun veya ÖMSS'nin yapıldığı yıl itibarıyla mezun olabilecek durumdaki özürlüler başvurabilecek. Birden fazla öğrenim düzeyinden mezun olan adaylar, mezun oldukları en üst düzeyden ÖMSS'ye başvurmak zorunda olacak.

Kuraya ise ilköğretim, ilkokul, ortaokul mezunu veya ÖMSS'nin yapıldığı yıl itibarıyla mezun olabilecek durumdaki engelli adaylar başvurabilecek. Ancak mezun olabilecekleri öğrenim düzeyinden başvuran adayların, ÖMSS sonucu ve kuraya göre yerleştirme işlemlerinin yapılabilmesi için yerleştirme işlemine son başvuru tarihi itibarıyla ilgili eğitim kurumlarından mezun olmaları şartı aranacak.

Kuraya başvuran adaylar sınava girmeyecek ancak ÖMSS sonuçları açıklandıktan sonra ilan edilecek tercih kılavuzuna göre tercihleri doğrultusunda yapılacak yerleştirme işlemine tabi tutulacak.

Önce aday başvuru formu doldurulacak

ÖMSS'ye başvurular, 2 Mart Cuma gününe kadar alınacak. Kuraya başvurular ise 14-25 Mayıs 2012 tarihleri arasında yapılacak.

Adaylar, ÖMSS Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna ÖSYM'nin ''http://www.osym.gov.tr'' internet adresinden ulaşabilecekler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacak.

ÖMSS'ye ve kuraya başvuracak adaylar, öncelikle Aday Başvuru Formu'nu dolduracaklar. Adaylar daha sonra bu formun çıktısıyla özürlü sağlık kurulu raporları, öğrenim durumunu gösterir belge, nüfus cüzdanı veya pasaport, ilköğretime başlama yaşı öncesi işitme engelli olan adayların bu durumunu gösterir resmi belgeyle varsa 2006 yılından sonra mezun olan veya ÖMSS'nin yapıldığı yıl itibarıyla mezun olabilecek durumdaki zihinsel engelli adayların, Rehberlik Araştırma Merkezi raporları, mezun oldukları zihinsel engellilere ait okul diplomaları veya öğrenim durumlarını gösterir resmi belgeyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüklerine şahsen başvuracaklar.

Özür grubuna göre farklı sınav uygulanacak

Aday Başvuru Formunda adayın kişisel bilgilerinin sorulduğu bölüm dışında, sınavda ''okuyucu, yardımcı'' isteyip istemedikleri, sınava girerken adayların yanında getirebilecekleri araç ve gereçler, şeker hastası adayların sınavda yanında insülin pompası bulundurup bulundurmayacağına ilişkin sorular yer alıyor.

Adaylar, sınav merkezi tercihi olarak adres ilini yazacak. Adres ili KKTC veya yurt dışı olanlar Ankara sınav merkezlerinden birini seçecek. Adayların atandıkları sınav merkezleri değiştirilemeyecek.

Genel engelli, görme engelli ve ilköğretime başlama yaşı sonrası işitme engelli olan adaylar için içeriği aynı bir soru kitapçığı olacak ancak engel gruplarına göre farklı sınav uygulamaları yapılacak.

Sınav, 29 Nisan 2012'de 81 il merkezinde gerçekleştirilecek.

AA
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
İl Göç Uzman Yardımcısı 485 Personel Alım İlanı

goc_idaresi_485_uzman_yardimcisi_alacak_h360.jpg

İçişleri Bakanlığı
Göç İdaresi Genel Müdürlüğünden:
İL GÖÇ UZMAN YARDIMCILIĞI
GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

İçişleri Bakanlığına bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü taşra teşkilatında boş bulunan Genel İdare Hizmetleri Sınıfından (G.İ.H) 8 inci ve 9 uncu derecelerden toplam (485) adet İl Göç Uzman Yardımcısı kadrosuna 11 Temmuz 2013 tarihli ve 28704 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan İl Göç Uzmanlığı Yönetmeliği hükümleri uyarınca İl Göç Uzmanı olarak yetiştirilmek üzere giriş sınavı ile İl Göç Uzman Yardımcısı alınacaktır. Giriş sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı yapılacaktır. Yazılı sınav başvurularının alınması ve yazılı sınav, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Ankara Üniversitesi Ölçme ve Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezine yaptırılacaktır. Sözlü sınav ise Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yapılacaktır.
I - SINAVA BAŞVURU ŞARTLARI
1 - 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,
2 - En az 4 yıllık eğitim veren fakültelerin, ilanda belirtilen bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt içi ve yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak,
3 - ÖSYM tarafından 06-07 Temmuz 2013 veya 05-06 Temmuz 2014 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarından (KPSS) KPSSP31, KPSSP35, KPSSP48, KPSSP112, KPSSP113 puan türlerinden herhangi birinden 70 ve üzeri puan almış olmak kaydıyla; müracaat edenlerin en yüksek puandan başlanarak sıralanması neticesinde; alınacak İl Göç Uzman Yardımcısı sayısının 20 katı aday arasına girmek (son sıradaki aday ile eşit puana sahip adaylar da yazılı sınava çağrılırlar),
4 - 01 Ocak 2014 tarihi itibariyle 35 (otuzbeş) yaşını doldurmamış (01.01.1979 ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilir) olmak.

II - SINAV BAŞVURUSU
1 -
Giriş Sınavı başvuruları Ankara Üniversitesi Ölçme ve Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından internet ortamında alınacaktır. Giriş Sınavı başvuruları 22 Eylül 2014 Pazartesi günü saat 09.00'da başlayıp 01 Ekim 2014 Çarşamba günü saat 17:00'de sona erecektir. (01 Ekim 2014 Çarşamba günü saat 17:00'ye kadar sınav ücreti yatıranlar 02 Ekim 2014 Perşembe günü saat 17:00'ye kadar sınav müracaatı yapabilecektir.)
2 - Sınava başvuracak adaylar başvuru tarihlerinde sınav hizmetlerinin yerine getirilmesi amacıyla katkı bedeli olarak 60.00 TL (Altmış Türk Lirası) sınav ücretini Ankara Üniversitesi Ölçme ve Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezinin T.C. Ziraat Bankası Tandoğan Şubesindeki TR 360001002532070641045009 IBAN nolu hesabına elden yatıracaklardır. Şube dışında ATM veya internet yoluyla yatırılan sınav ücretleri dikkate alınmayacaktır. Adaylar sınava başvurularını yapmadan önce sınav ücretini yatırmış olmalıdır. Sınav ücretini yatıran adaylar başvurularını, Ankara Üniversitesi Ölçme ve Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (http://ankudem.ankara.edu.tr) internet adresindeki başvuru linkinden T.C. Kimlik Numarası ile yapacaklardır. Başvuruyu tamamlayan adaylar başvuru belgesinin çıktısını almak zorundadır. Başvurulara ilişkin yapılacak itirazlarda itiraz dilekçesi ile birlikte başvuru belgesinin bilgisayar çıktısının ibraz edilmesi zorunludur. Aksi halde itirazlar değerlendirmeye alınmayacaktır.
3 - Adayların başvuruda belirttikleri bilgilerin sorumluluğu kendilerine aittir. Bu bilgilerdeki eksiklik veya yanlışlıklar yüzünden doğacak sonuçlardan aday sorumlu olacaktır. Bir adayın beyanının gerçeğe uymadığı tespit edildiği takdirde bu aday, aradan geçen süreye bakılmaksızın bu sınavdan elde ettiği tüm haklarını kaybedecektir.
4 - Sınav ücreti yatırdığı halde öğrenim dalları itibarıyla alınacak İl Göç Uzman Yardımcısı sayısının 20 katı aday arasına giremediği için sınava çağrılamayan başvuru sahiplerinin sınav ücretleri Ankara Üniversitesi Ölçme ve Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından geri ödenecektir.
5 - Ancak, başvurusunu yapmayan, başvuru koşullarını taşımayan, başvurusu geçersiz sayılan, sınava girmeyen veya giremeyen, sınava alınmayan veya sınavdan çıkarılan, sınavda başarı sağlayamayan veya sınavı geçersiz sayılan adayların ödedikleri ücretler geri verilmeyecektir.

III - SINAVA GİRECEKLERDEN İSTENEN BELGELER
Giriş sınavına katıldıktan sonra sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar aşağıdaki belgeleri sözlü sınavdan önce Genel Müdürlüğe teslim ederler.
a) Yükseköğrenim mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı örneği (eğitimini yurtdışında tamamlamış olanların diploma denklik belgesinin aslı veya onaylı örneği),
b) Dört adet vesikalık fotoğraf,
c) KPSS sonuç belgesinin aslı veya onaylı örneği ya da bilgisayar çıktısı,
ç) T.C. kimlik numarası beyanı,
d) Özgeçmiş.
Bu belgeler, aslı ibraz edilmek kaydıyla Genel Müdürlükçe de onaylanabilir.

IV - ÖĞRENİM DALLARI VE KONTENJANLAR
Genel Müdürlüğümüz İl Göç Uzman Yardımcısı alınacak fakülteler, kadro adedi, yazılı sınava çağırılacak aday sayısı aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.


Mezun Olunan FakülteKadro AdediYazılı Sınava Çağırılacak Aday Sayısı
Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden mezun olmak,4859700
TOPLAM4859700


V - SINAVIN ŞEKLİ VE KONULARI
1 - Giriş sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalıdır.
2 - Giriş sınavının yazılı bölümünün sınav sorularının % 80'i lisans eğitimine ait mesleki bilgilerden, % 20'si Genel Müdürlüğün görev alanına ait temel bilgilerden oluşmaktadır.
3- Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün il göç uzman yardımcılığı giriş sınavının yazılı bölümü test usulünde gerçekleştirilecek olup sınav konuları şunlardır:


A - Genel Müdürlüğün görev alanına ilişkin sınav konuları;
Yabancılar hukuku, 04.04.2013 tarihli ve 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu.


B - Lisans eğitimine ait mesleki bilgilere ilişkin sınav konuları;
Mikro ve makro iktisat, Türkiye ekonomisi, uluslararası ekonomik ilişkiler ve kuruluşlar, kamu maliyesi, maliye politikası, anayasa hukuku, idare hukuku, ceza hukuku (genel hükümler), medeni hukuk (başlangıç-kişiler hukuku), borçlar hukuku (genel hükümler), uluslararası hukuk, insan hakları, yönetim bilimi, siyaset bilimi, siyasi tarih, Türk dış politikası, uluslararası ilişkiler, uluslararası kuruluşlar.


VI - SINAV TARİHİ VE YERİ


1 - Giriş Sınavı yazılı bölümü 08 Kasım 2014 (Cumartesi günü) tarihinde Ankara'da yapılacaktır. Sınav, sabah saat 10.00'da başlayacaktır. Sınavın süresi Ankara Üniversitesi Ölçme ve Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından adaylara duyurulacaktır.
2 - Sınava başvuran adaylar için Ankara Üniversitesi Ölçme ve Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından, hangi bina ve salonda sınava gireceklerini, sınav tarihini ve saatini gösteren Sınava Giriş Belgesi hazırlanacaktır. Adaylar bu belgelerini 20 Ekim 2014 tarihinden itibaren Ankara Üniversitesi Ölçme ve Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezinin (http://ankudem.ankara.edu.tr) internet adresinden T.C. Kimlik Numarası ile edinecektir.
3 - Adayların, sınav saatinden en az yarım saat önce sınava girecekleri yerde hazır bulunmaları ve yanlarında, sınava giriş belgesi ile fotoğraflı kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport) bulundurmaları gerekmektedir.
4 - Yazılı sınavda başarılı olan adaylar Ankara'da sözlü sınava tabi tutulacak olup, sözlü sınav tarihi, yeri ve saati Genel Müdürlüğümüz (www.goc.gov.tr) internet adresinden ilan edilecektir.


VII - YAZILI SINAVIN DUYURULMASI VE İTİRAZ
Yazılı sınav sonuçları Ankara Üniversitesi Ölçme ve Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezinin (http://ankudem.ankara.edu.tr) internet adresinden T.C. Kimlik Numarası ile öğrenilecektir. Yazılı sınavda 70 ve daha yukarı puan alanlardan sözlü sınava girmeye hak kazananların listesi Genel Müdürlüğümüz (www.goc.gov.tr) internet adresinde ve Lalegül Çamlıca Mahallesi 122. Sokak No:2/3 Yenimahalle /ANKARA adresinde yer alan hizmet binasında ilan edilecektir.
Adaylar, sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını sonuçların yayımlanmasından itibaren en geç 7 (yedi) gün içerisinde, Ankara Üniversitesi Ölçme ve Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezinin T.C. Ziraat Bankası Tandoğan Şubesindeki TR 360001002532070641045009 IBAN nolu hesabına 60.00 TL (Altmış Türk Lirası) itiraz ücreti elden yatırarak aldıkları banka dekontu ile birlikte Genel Müdürlüğe yazılı olarak yapacaklardır. Şube dışında ATM veya internet yoluyla yatırılan ücretler dikkate alınmayacaktır. Söz konusu itirazlar aynı gün Ankara Üniversitesi Ölçme ve Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezine iletilecektir. Ankara Üniversitesi Ölçme ve Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından incelenen itiraz dilekçeleri en geç 3 (üç) içerisinde cevaplandırılarak Genel Müdürlüğe bildirilecektir. İtirazlar 7 (yedi) gün içerisinde sonuçlandırılarak ilgiliye tebliğ edilir. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile imza ve adresi olmayan itiraz dilekçeleri dikkate alınmayacaktır.


VIII - YAZILI SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE SÖZLÜ SINAV
Yazılı sınavın değerlendirilmesi; Lisans eğitimine ait mesleki bilgiler 80 puan, genel Müdürlüğün görev alanına ait temel bilgiler 20 puan olmak üzere 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Yazılı sınav sonucunda yetmiş puandan az olmamak üzere, en yüksek puandan başlanarak belirlenen kadronun dört katına kadar aday sözlü sınava çağrılacaktır. Son sıradaki adayla aynı puanı alan adaylar da sözlü sınava çağrılacaktır.


Sözlü sınavda adaylar;


a) Yazılı sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi (50 puan),
b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü (10 puan),
c) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu (10 puan),
ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı (10 puan),
d) Genel yetenek ve genel kültürü (10 puan),
e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı (10 puan),
yönlerinden ve belirtilen puan ağırlıklarında değerlendirilecektir.


Adayların sözlü sınavda başarılı sayılabilmesi için 100 tam puan üzerinden en az yetmiş puan almaları gerekmektedir.


IX - GİRİŞ SINAVI SONUCU
Giriş sınavında başarılı olmak için yazılı ve sözlü sınavların her bir aşamasından en az yetmiş puan alınması zorunludur. Başarılı olmak için gerekli olan puanı almış olmak kaydıyla başarı sıralaması, yazılı sınav ile sözlü sınav notlarının aritmetik ortalaması alınarak belirlenecektir. Sınav sonuçlarına göre adayların yazılı ve sözlü sınav notlarının aritmetik ortalamasının eşitliği durumunda yazılı sınav puanı yüksek olan aday; her iki puanın da eşit olması halinde KPSS puanı yüksek olan aday sıralamada üstte yer alacaktır.
Giriş sınavı sonuçları, puanı en yüksek adaydan başlamak suretiyle başarı derecesine göre sıraya konulup, atama yapılacak kadro sayısı kadar aday asil, atama yapılacak kadro sayısının en fazla yarısına kadar aday ise yedek olarak tespit edilecektir.
Giriş sınavı sonuçları Genel Müdürlüğümüz (www.goc.gov.tr) internet adresinde ve hizmet binasında ilan edilecektir. Ayrıca, asil ve yedek listelerde yer alan adaylara sınav sonucu yazılı olarak bildirilecektir.
Adaylar, sınava katılacakların listesinin yayınlanmasından itibaren 7 (yedi) gün içinde sınav listesine veya sınav sonuçlarının duyurulmasından itibaren 7 (yedi) gün içinde sınav sonucuna yazılı olarak itiraz edebilir. İtirazlar, en fazla 7 (yedi) gün içinde incelenerek itiraz sonuçları adaya yazılı olarak bildirilecektir.
Sınavı kazananlardan sınav başvuru formunda gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınav sonuçları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacaktır. Atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir. Bu durumda olanlar hiçbir hak talep edemez. Ayrıca, gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya belge verdiği tespit edilenler hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır.


Giriş sınavına ilişkin gerekli görülen bilgilendirmeler, Genel Müdürlüğümüz (www.goc.gov.tr) internet adresinden yapılacaktır.


X - ATAMADAN ÖNCE İSTENECEK BELGELER
Uzman yardımcılığı giriş sınavında başarılı olan adaylardan aşağıdaki belgeler istenir:


a) Erkek adayların askerlik durumuna dair yazılı beyanı.
b) Dört adet vesikalık fotoğraf.
c) Adli sicil kaydına ilişkin yazılı beyanı.
ç) Görevini devamlı yapmaya engel olabilecek akıl hastalığı olmadığına dair yazılı beyanı.
d) Mal bildirimi.
e) Kamu etik sözleşmesi.
İlan olunur.


İLETİŞİM BİLGİLERİ:
Adres: Göç İdaresi Genel Müdürlüğü
Lalegül Çamlıca Mahallesi 122. Sokak No: 2/3
06370 Yenimahalle /ANKARA


Tel: 0312 397 56 42 - 0312 397 28 36
Fax: 0312 397 52 76


 
Üst