Ispanaklı Krep

edepyolu

Fe Eyne Tezhebun
Katılım
2 Eyl 2009
Mesajlar
1,550
Tepkime puanı
324
Puanları
0
Konum
Gaziantep, Turk
ispaanakli-krep.jpg


Ispanaklı Krepin Yapılışı

Sütü ıspanak ve dereotuyla beraber rondodan geçirin.
Yumurta sıvıyağ ve tuzuda ilave edip hafifçe çırpın.
İçine azar azar unu ilave ederek kek hamurundan daha cıvık bir hamur elde edin.
Kızdırılmış ve hafif yağlanmış tavaya 1 kepçe dolu hamurdan dökün
Altını çok harlı yakmayın ki içi hamur kalmasın.
Diğer tarafınıda aynı şekilde pişirin.
Hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
Pişen omletlerin içine dilediğiniz bir peynir çeşidinden koyup önce kenarlarını içe doğru katlayıp sonra rulo yapın.
Kahvaltı sofralarınız için harika ve besleyici omletlerimiz hazır.Afiyet olsun…
 

Meryem

Komplike
Katılım
6 Tem 2006
Mesajlar
15,309
Tepkime puanı
759
Puanları
0
Yaş
37
Konum
İstanbul
Gözleme gibi, çok güzel görünüyor... :)
Teşekkür ederim.
 

MüGe

Ben, Keyfim ve Kâhyam
Katılım
22 Ağu 2009
Mesajlar
2,423
Tepkime puanı
583
Puanları
0
Konum
İZMİR / K.YAKA
İçine saracaksın tulum peynirini yanına domates biber salatalık doğrayacaksın çayın yanında afiyetle yiyeceksin...Uff ya süper görünüyor...Teşekkürler edepyolu... :)
 

_Berceste_

bir tutam delilik...
Katılım
21 Eyl 2010
Mesajlar
6,798
Tepkime puanı
1,525
Puanları
0
İçine saracaksın tulum peynirini yanına domates biber salatalık doğrayacaksın çayın yanında afiyetle yiyeceksin...Uff ya süper görünüyor...Teşekkürler edepyolu... :)

hani sogan? sogani unutmusun:)
 

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,115
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
ISPANAKLI KREP
İç Malzemesi İçin:
1 kilo ıspanak
2 orta boy soğan
Tuz
Sıvı yağ

Krep İçin:
2 yumurta
2 su bardağı süt
2 su bardağı un
Tuz

Üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt

Yağda soğanları tuzumuzu ekleyerek kavuruyoruz. Kavrulan soğanların üzerine doğradığımız ıspanaklarımızı ekliyoruz ve pişmesini bekliyoruz . Üzerine ayrıca su eklemiyoruz ıspanak kendi suyunu bırakacak zaten, yaklaşık 15-20 dk pişmiş olacaktır .Diğer yandan krep malzemelerini bir tasın içinde çırpıyoruz. Pürüzsüz bir hamur elde ettiğimizde birer kepçe olacak şekilde ısıttığımız az yağladığımız tavamızda arkalı önlü pişiriyoruz. Tüm krepler bittiğinde sarma işlemine başlıyoruz. Kreplerimizin içine 1 yemek kaşığı dolusu ıspanaklarımızdan koyuyoruz (susuz almaya özen göstererek) bohça şeklinde kapatıp ters çeviriyoruz . Diğer kreplerede aynı işlemi uyguluyoruz. Sarımsaklı yoğurdu üzerine gezdiriyoruz. Süslemek için pul biberimizi serpmeyi unutmuyoruz. Afiyet olsun.
 
Üst